Followers

Thursday 12 November 2015

Jom watching drama Tuan Anas Mikael


Assalamualaikum


tolong ... tolong .... i dah jatuh cinta la !!

wahhh ayat tak agak2 kan, yer la... id dah jatuh cinta u olss 

jatuh cinta ngan drama TUAN ANAS MIKAEL

Suke sangat drama ni. Memang jalan crita dia agak similiar la ngan drama2 sebelum ni tapi sebab i suka kan Zara zya. Dis actress kan berlakon sangat lah slumber dan very 'ting tong'. hakhakhakhak
kelakar, comel lak tu. Suke tengok zara, neutral je nampak die acting. Tambah pulak gandingan Tuan Anas a.k,a  aron ajisss :) lagi lah i suke !! mantop bangat 

Hari-hari waiting dis drama. Tak sabar okeh tunggu continue. Malam ni pun ade lagi. Tak silap i every monday - tuesday jam 10pm 

Korang dah tengok belum? Dah tengok tapi still xpuas ke?? nak tonton lagi ker? Haaa tak tengok lagi? wajib tengok taw. Kite dengan baik hatinya nak share link untuk korang watch yer. 

Selamat menonton yer, Tak sabar nak tunggu malam ni kat astro !!! 




copy link dari gengtube :) tyvm




Lunch Jom !


Assalamualaikum

Ya ampun entry makan2 lagi... muahahahah nasib lah kite ngah mood rajin memasak ni sekarang. Stay dengan mak kan, jadi freeze always lah full ngan stock makanan. Dah hari khamis kan, harus habiskan segala yang ada. So sabtu nanty restock balik. Itu mak i lah yer, awal pagi lagi dah keluar ke "market" cari ikan dan seangkatan dengannya. 
Haaa oghang kedah panggei pasar tu markat nah. 

Balik keja, before mandi buka freeze keluarkan ayam dan ikan dulu. senang nanti tak da la keras sangat kan. rasa nak masak Sup ayam + ikan keli goreng + mak rikues hati ayam goreng with kacang panjang. Eh macam banyak ja kan. Makan berdua ja pun. huhuhuhu 

Selesai mandi manda serta karoks bermic kan botol syampoo hahahahah dengan rajinnya i melangkah ke dapur. Teringin nak makan sup yang tumis dengan daun pandan. Wangi nanti bau dia.Kebelakang rumah aja, semua ada. Mak kan perajin orang nya. Segala serai, kunyit, lengkuas, limau kasturi dan mak nenek, tok nenek, tokwan tiri, maman, cabai semua nya ada. Petik2 ja.. Fresh dari tanah ya. Nanti ada masa kite buat entry khas hasil tanaman mak ya. 



sup ayam tumis pandan


Hati & pedal ayam goreng + kacang panjang


Ikan kelly lagi

Sekarang ni macam suka sangat makan ikan keli goreng. Murah giler beli kat market. 6 free 1 ekor RM5. ada balance lagi 2 ekor. Esok nak bakar la. hakhakhakhak 

Sorry lah tak da pulak i masukkan pic masak2 ni, i bukan pro pun sangat pun kan. hakhakhakhak malas nak snap lor. amik yang dah siap senang. Masuk pinggan capture trusss muahahahaha

  Eh i dah lapar, nak makan dulu. Gigih menahan lapar tak makan kat luar sebab semangat nak masak kat umah. Bukan selalu mcam ni. Kejap je ni hahahah orait mam dulu... bismillah 

bye bye bye



PRODUK PENJAGAAN WAJAH BY HANNA
-
-
FACIAL TREATMENT WITH VITAMIN E 
1 SET : RM85 ( tahan selama 2 bulan ) 

vitamin E soap : RM35
vitamin E day cream : RM35
vitamin E night cream : RM35

whats app : 0125801617 

fb : KriszHanna

ig : kriszhanna
wechat : kriszhanna





Tuesday 10 November 2015

Happy Deepavali


Assalamualaikum 

Cuti day :) 

Happy Deepavali to all my Indian friends out there !


Hari ni mak request nak makan tom yam. Tapi nak yang cair2, xmau yang pekat katanya dan kurang pedas. Okeh demi mummy terchenta adik ikut kan saja. Ke dapur lah kite siapkan bahan. Eh sorry, tak snap pulak pic memasak yer. I kalau masak tom yam senang jer, masuk air rebus ayam smpai didih then campak2 lah semua bahan. siap! mudah sangat cara saya. 


tom yam ayam + sayur
sesedap rasa jer, no pedas2 yer. ikut tekak mak saya.

 Mintak mak rasa kan, ye lah kang takut terpedas ke, termasam ke, terpekat ke kan... bagi sudu kat mak, tapi mak kata tak puas la rasa macam tu. Terus mak amik mangkuk. Nak rasa merangakap makan terus. hahahaha suka kita bila mak selera makan masakan kita. 


fried kelly hihihihihi

Sambil2 masak tomyam, dapur sebalah i goreng ikan keli. Hamboi bersilat2 kite menepis minyak yang meletop2. Kata orang tua2, kalau meletop tu tandanya kurang garam. Tak pe lah tak boleh masin2 yer.

Keli sambalado

Siap menggoreng ikan, terus tumis cili kering buat sambalodo. 
curah kan ala2 mandi kan ikan keli tu. 
pedas2, manis2, masam2, hurmmmmmm dappppp 

makan dulu :) 


Itu je lah menu sederhana kami dua beranak di hari Deepavali. Korang masak pe rini?





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...