Followers

Friday, 22 February 2013

JANGAN DEGIL BOLEH TAK??


Assalamualaikum,,,

walaupun haty ngah panas dan berapi tapi tetapi ku sabarkan jugak!! sebab.... bukan anak aku! 

cuma kazen! tapi kalu anak aku, mau aku piat2 ko cecukup budak. 

marah tahap dewa nih. tinggal nak meletop jer.

rasa nak marah, marah & marah sangat!!!

eh kalu korang, korang bengang tak??

suruh banyak kali, cakap banyak kali, ulang tak taw baper puluh kali dah tapi tak jalan2 jugak kejer.

menyampah aku orang cam ni. 

jangan kan mender lain, suruh bangun tido pun berkali2 kena ulang.

mandi pun nak kena suruh. kalu stakat cakap sekali tak per, ni lebih dari seploh kali dah.

hoi hoi hoi memang mencabar keimanan aku bila orang tak dengar cakap nih!

selesai bab mandi. suruh makan nasik pun dekat lima kali. eh apa kena dengan budak ni ha???? DEGIL!!

selesai bab makan. suruh buat kejer sekolah. almaklumlah, kedah kan jumaat cuty. tak jugak dibuat nya. 

empat kali dah cakap benda yang sama. PENAT & SAKIT JIWA aku kalu macam nie!

apa kes la ko ni dik?? pemalashh sungguh! asyik ngadap TV jer!! apa kekdah nya pun tak taw. 

nasib la ko cuma kazen aku. kalu anak aku, tau la nasib. tak pe tunggu mak apak ko g niaga jap g, siap la.

hello, aku bukan nak mendera. tapi nak mengajar. DEGIL SANGAT. pemalash tahap dewa budak nie!!


MENYAMPAH DENGAN ORANG PEMALAS, TAK DENGAR KATA DAN DEGIL.

Tolong la jangan degil, boley tak dik??

~ tolong la tambahkan nilai kesabaran ku ya Allah dalam mendidik adik adik ku ini ~~





14 comments:

  1. sabar2..sabar tu separuh dr iman..biasa la budak2..mana dia nak dengar cakap kita nie..:-)

    ReplyDelete
  2. yg penting sabar. degil mcm manapun, kalau kita pndi handle, msti xde mslh pnye..chaiyokk!!

    ReplyDelete
  3. sabo2.. marah beno nampaknye.. haha

    btw.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. isskh2 ..bab2 ni kena 8kali sabor..

    ReplyDelete
  5. hehehe.... nakal budak2.... sabar bebanyak.... c(:

    ReplyDelete
  6. salam.nice entry:). jom follow blog saya www.hakimieinderaputra.blogspot.com
    thanks kawan-kawan. kalau dah follow mention kat komen or twitter eh..nak follow balik :)

    ReplyDelete
  7. Sabo jelh... ssh2 sgt, slap je bdk 2. hihi

    ReplyDelete
  8. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum...

    Nice blog...
    Please visit Wirdina online store, this is a place for you to shop hijabs and clothes. This is a great place to make your choice.

    Follow back :)
    http://wirdinaa.blogspot.com/

    ReplyDelete

Assalamualaikum & salam sayang
Sila tinggal kan komen anda
Kalau suka sila Like
-thanks singgah sini, jemput datang lagi yer.
mmuaacksss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...