Followers

Friday, 30 November 2012

Salam Jumaat


Assalamualaikum, selamat pagi & salam hari JUMAAT....

Alhamdulillah, masih lagi bernafas untuk bertemu jumaat pada kali ini..... hari yang sentiasa ditunggu-tunggu oleh orang2 yang beriman bagi menambahkan salam akhirat mereka. sama jugak seperti kita semua, jangan lupa menambah pahala2 apa yang patot. untuk kaum lelaki, selamat pergi solat jumaat taw.
jangan luper erk, yang kat bawah tu... datang awal ke masjid... hehehehe





hari jumaat ni jugak adelah satu hari yang agak mensiBukkan dan merisaukan diri aku jugak... coz hari ni adelah hari untuk submitt asaiment.. hope dengan keberkatan hari yang mulia ni, segalanya dipermudahkan. asaiment yang aku buat tu, mintak2 ler memenuhi syarat atau dalam kata mudah nya BETUL serta TEPAT!

macam biasa, before  nak  submitt, kiter kasi bukak itu asaiment dulu... proofread lagi apa yang patot. walaupun semalam aku dah tripple checking. tetap tak puas haty. susah kalu ada penyakit was was ni kan.. hehehehehe tak pe demi kebaikan jugak.

lepas je habis mengupdate entry ni, nak mendi then trus pergi college. baik hantar awal2, senang haty sikit. tak payah nak fikir2 lagi kan. then kiter teruskan pulak dengan asaiment laen plak.

seyes, walaupun aku untuk semester akhir just ambik 4 subjek jer, tapi asaiment tersangat lah banyak.
tambah, aku ni jenis yang last minute prepared, memang kelam kelibut sikit la kan...
xpe sendiri pilih jalan tu, sendiri tanggung la kan. hehehe 

Moga hari yang mulia ini memberi keberkatan buat kita semua. InsyaAllah.

" Hidup Ibarat Kopi, Biarpun Pahit Tetap Dinikmati "



Mesej Kemanusiaan : SAVE THE GAZA






Thursday, 29 November 2012

Karnival Kemanusiaan 'Tangisan GAZA'


Jom beramai ramai datang ke ...................................

sila refer banner kat bawah.


Isikan hari minggu anda dengan menghadiri karnival Kemanusiaan.
anjuran my collge wif MAPPIM
SABTU 1/12/12
JAM 8 AM - 11.30 PM
MASJID AS SALAM - PUCHONG PERDANA
mcm2 adktiviti ade, so bawak anak2 pun sesuai...

sama je ngan kat atas... cuma ni wana & size lain jer,
datang ramai2 taw!
its about palestinian.....
KEMANUSIAAN
sama2 lah kita membantu.... insyaAllah


MESEJ KEMANUSIAAN : SAVE THE GAZA


Tuesday, 27 November 2012

wish me luck!



helllo , assalmualaikum, apa khabar, salam malam rabu u ollssss....
seyes nervous gegiler nih menaip.. *hover kan?? kih kih kih kih


betul, tak memain nih. besok! besok! besok!

i ade midterm u ollss... "*ala midterm je pun, gelabah x tentu pasal"
mesty kowang think or terdetik nak cakap cam tu kan? i taw la u olss huhh 
hehehehe gurau jer, xkisah la nak cakap apa pun. hope u olls wish me luck for 2morrow erk. 
doakan yang aku boleh menjawab & menggorang dengan baek.
yes, menggoreng itu penting.. baru lah i punya page / kertas tu banyak helai hahahaha

hope sangat dis subjek i boleh skor dengan cemerlang nya. My feveret subjek nih.
 KOMUNIKASI - PERHUBUNGAN AWAM
suker study subjek ni, tapi note baru sentuh semalam...cam ner? kategori suker ker?
one more, belum habis khatam lagi study, tapi ade haty mau update blog bagai kan? 
pastu mintak wish ler... *sungguh x tahu malu hehehehehe
xkisah cakap la apa pun, betul2 kalut dah ni....

ok dah cukup..esok kiter continue2 lagi lah yer...
semoga hari2 korang juga akan diberi keberkatan.
sama2 lah kita menempuhi hari esok. insyaALLAH.....amin amin amin

bubyeee wasssalammm for my readersss

*semoga aku rajin study & cepat pick up!
last minutes! last minutes! 
tabah & redha 
chayok! chayok!
fighting KH!
GO GO goreng


Mesej kemanusiaan : SAVE THE GAZA



PECAH RAHSIA



Pleaase Please jangan terkejut kalu aku gtaw erk
hehehehe meh nak gelak besar jap!!
hahahahahahahaha


dengan bangganya aku nak mengumumkan & mencanangkan citer busuk ni kat dalam belog...
xde, xkira & xkan malu punya.. aku redha & pasrah

kowang tawu tak???

pagi tadi kan, kelas kan jam 8.30am
so aku bangun lambat ary ni,
tersedar pun sebab housemate kejutkan.
tau jam baper bangun? 7.35am

hambek ko.... semalam xdapat tdo. so tido sampai xsedar pagi tadi. ngantok sesangat....
yang menyusahkan hidup aku & member pagi tadi adelah....................

air tak de!!!!!!!!!!!
hoishhhhhh teruksss ok

sangat bernasib baik ler jugak... ade satu baldi air tadahan... tu pun tetiba semalam rasa nak guna baldi. 
dat y la ade air yang bertangkung.
cukup la. cukup sesangat! huhuhu
cukup untuk gosok gigi, cuci muker. cuci yang itu tut tut dan cukup untuk basuh tencing!

so ary ni gi kelas, aku & housemate x mandi pun!! xde orang yang tahu. kami pandai berlakon.
kawan aku lagi la, siap gosok gg kat toilet college agi..
jangan risau kami langsung tiada bau. aku kan toke PERFUME.
hal bau2 memang bukan masalah aku. kicik jer, tu...
kasi sprayyyyyyyy!! settle

sekarang, baru je lepas mandi, tumpang mandi kat asrama my classmate. 

susahnya hidup xde air kan? ayoyo puchong selalu bermasalah soal air... sebab air kat umah kawan aku pun, air nya sangat lah berkarat.
 kenapa yer?
kesian KAMI yang penduduk negeri SELANGOR ni kan,,
naseb naseb naseb


psstttt : jangan bagi tau owang taw.... 
*malu jugakkk hehehehe


Monday, 26 November 2012

S.A.K.I.T


Dalam tempoh satu tahun ni kan, i ollss memang salu didekati dengan macam2 penyakit... 
tapi xde la serious sangat pun, but sedikit sebanyak menggangu jugak la kat my life ary2 kan. 
kendadang ade benda yANg buat i olls tak boleh joink some aktivities tu la. 
kendadang jugakk rasa takut je, biler skit tu datang... 

I olls tulis ni bukan bermakna nak merungut asyik sakit, sakit, sakit & sakit jer! bukan ok! 
just pelik la. ye la, tak baik kan kalu kiter do pertikat apahal sakit kan. 
sakit tu kan dapat menghapuskan segala dosa2 kecil. mudah mudahan la amin....... 
meh nak citer sikit yer. nak cerita pasal my pening je. bukan pening biasa taw. 


1. Macam tahun lepas kan, i ollss asyik pening jer.. pening bukan yg biasa2 jer. tersangat lah, kadang rasa cam dok dalam boat dah. terhuyung hayang sana sini. lagi satu, bila time aku kat dalam claszz mula la hilang fokus. xboleh duduk. rasa nk terbalik, xleh imbangi kedudukan sediri. berdiri ok sikit la kan. memang x syak lagi la sama ada kau Blood presure. memuler ingat daran rendah. tapi silap. sampai satu ketika tu aku ngadu ngn lecterer, "Sir i can't study in ur class. i cant follow pun. its like somethg happen to me. why haa? sorry sir," then apa yg paling aku bencik adalah, tau my pensyarah ni ckp per? "ala awak memang dalam kelas saya jer mesty tak suker, ade ke alasan kan." eh hello!!! panas okeh haty aku.!! tolong la prihatin sikit....................... ingat sengaja aku nak cakap cam tu. saya xde la perhatian  sangat. lol ;a~~~~~~

2. Last sem kan, aku memang jarang sentuh laptop walaupun aku ni kaki ON9 jer anytime..hihihi sbb apa taw jadik cam ni? sebab aku x boleh ngadap latop atau dengan kata ringkasnya menatap skrin. apa2 skrin, sama ada Enpone, Laptop mahupun Tebisyen. serious. aku x pernah main2 dalam hal sakit2. but aku xde lah menyerah je, aku stilll on jugakkk gadjet2 aku tuh. lepas bukak comfirm aku rase PENING! pelik kan why why why? padahal masa tu aku dah ambik ubat dah. eiii mengapa???

3. Ni lagi satu, masa tu ngah ade kursus kepimpinan kowt..... aa ye la. so memang seharian , semalaman la aku kat tempat tue. mcm2 aktiviti la. then ade satu ketika tu, aku dah rasa cam pelikss. muka like merah2 dah.tapak  tangan aku dah start keras & bengkak. so aktiviti ni agak adventure sikit la.. memula aku fikir aku xnak joink, tapi nanty apa orang fikir pulak kan, indoor je pun, xkaN nak excuse jugak. tak la kan? teruskan. but biler nak sampai turn aku, maybe dgn darah gemuruh yang ade, aku rasa nak muntah & nampak my lec yg ngah cakap kat depan tu macam ombak...!! see? tersiksa rasa. then aku lari terus g toilet, muntahhh & rasa xlarat, lemah je badan. aku nak menyandar kat dinding tapi xsampai... lepas tue......... xtaw,,,, pengsan.... perit rase biler dah sedar2 sikit tue.... dugaan rasa kan? 

4. Pada aku perkara ni sangat bahaya, siap kena marah ngn lec. hehehe bukan marah aper, marah tanda prihatin... tapi skunk die tak prihatin lagi? die dah xsayang aku. die dah x macam sulu. i missing my lec yg dulu. ehmmmm apa boleh buat. mls nak cita hal tu. sambung balik. time bawak keta & pening! naseb baik ler, kawan aku haida kat sebalah... benty tepi, die urut. bahaya kan.. ngah kat trafic light masa tue, then rase xsedap... nampak pokok cam goyang2 je..huishhhh berpeluh2 aku. eh bukan berangin, tapi aku yg PENING...

5. Time nak tido... malam la kan, aku antara mereka2 yg selalu tido lambat. memang ler darah naik kalu cenggitu. bukan sengaja, xleh tido kan. nak wat cam ne. dah biase, hampir 5 tahun ni, tdo around jam 12pm ke atas... padahal doctor dah cakap "jam 10 dah kena tdo yer, Siti." degil!  selalu pening ok. last sem la, dalam 3 bulan tu aku tak dapat mula kan cara nak tido tu ngan tenang. pening, sampai pegang2 dinding. siap beli buku doa2, tampal segala doa yang boleh hilangkan pening.... betul!! susah sangat. kadang sampai jerit2 panggil housemate aku temankan aku tido. baru rasa selesa sebab mcam ade orang kat sebelah, terasa lebih imbang. peliks kan?

Ehmm kalu nak ikot kan, banyak je sambungan nombor2 nih. tapi ase cukup la kot kan... cuma apa yang buat aku rasa pelikss kan, benda ni jadik pada waktu tu denagn secara sekaligus. lepas tu aku tak rasa je sakit aku just hanya BP sahaja. terasa sedikit peliks.. sangat2 terasa peliks. aku yang RAsa aku sangat2 taw. malas nak cakap lebih, nanty orang ingat aku percaya bukan2 pulak kan? so diam kan ajer... 

Apa pun yang jadik, sakit macam mana pun, aku x pernah diam je. berserah jer. still ade effort nak sembuhkan. xkisah la kan.. still ikowt segala nasihat doctor, ubat memang aku makan walaupun kenkadang ade terponteng. hehehe ari tu ade la jogging2, badminton sikit.. my mum pun ada belikan mesin untuk aliran darah. bagus jugak mesin tu! makan pun berpantang, skunk ni susah sikit... hehehehe nak kena mula pantang balik la ni. ye la baru lepas discharj kan kat spital. so terasa sedar la siket. Pasal lagi satu ni tak berapa best, my period la kan..... x boleh nak berenty. my telinga terasa berdengum like bengang2 tuh. ehmmm appoiment lagi untuk ultrasound kidney.... ni lagi satu, today cirit birit pulak. terkincit2 dah ni.. salah makan kot. dah baper puluh kali berak dah. huhuhu apa pun, doakan semoga kesihatan saya bertambah baik & diberi kekuatan untuk menempuh segala dugaan yang diberi ole NYA ini..


*nak share lagi satu mender. ary tue ade la sowang
makhluk tuhan yang x pernah faham orang ni tanya aku. 

 "u sakit apa aaa? tak sakit dah kan? tengok happy jer. dah ok la tu kan??..
 jangan dilayan sangat.
 ala saya pun sama, selalu sakit... tapi ok jer. ala sakit u tu, xde la teruk sangat pun kan??"


sangat menyampah dengan orang macam nie... gaya & nada bercakap macam nam memperlekehkan & macam kiter ni sengaja tunjuk yang kita hanya sakit main2 jer.. perlu ke cakap macam tue? subhanallah manusia..... manusia..... aku yang rasa la! aku taw la... ko sakit apa? DEMAM??? 




Sunday, 25 November 2012

besok adalah MONDAY..!!


Yer sepertimana yang diketahui, dan memang telah semua owang tahu pun kan yang esok adalah hari ISNIN atau dalam bahasa omputeh nya kiter sebut MONDAY.
 cepat nya ase weekend berlalu. haishhhzzz masa kan, memang xkan menunggu kita. tanpa sedar tup tup dah abeh cuty. tak tau la kenapa kalu sampai ahad jer, mesty rase xsyok. sebab nya esok ISNIN. 
kalu dah Isnin tu maknanya akan bermula lah hari yang membuatkan begitu banyak komitmen perlu dijalan kan. Dan aku rase, bukan aku sowang je kan. semua orang akan rasa cam tu kan??? 

Wo ho ho ho ho walaupun cam gitu, plzzz jgn setkan kat otak kowang yang Isnin tu hary yang bakal membebankan. cukup aku sowang yang rasa hahahahahaha
sebab aper taw, nanty produktiviti korang xkira lah sama ada bekerja or study akan menurun. DOWN.
Jadi x bagus kan? memang akan ada effect. so why not, i olls & u olls mulakan hari Isnin dengan penuh semangat & keceriaan. baru lah hari kiter semua akan terasa bestt dan tersangatlah seronok.
baru syokkkkkk....

setiap apa yang berlaku dan perjalanan hidup seharian kita adelah bermula dengan cara pembawakan diri kita sendiri. betul x? korang faham x? cam terbelit je kan ayat tu? hihihi
mean, apa yang membuatkan hari anda ceria or bad adelah ditentukan oleh anda sendiri. ye la, macam cara macam mana kita mula kan hari kita. kalu kita mulakan dengan sesuatu yang seronok, semangat & ceria, mesty life korang pada dat day sangat la positif. tapi kalu x, memang sebalik nya la kan?

Ehmmm dah lewat malam pun. ngantok sudah. jom tidow!!Semoga besok pagi i olls & u olls bangun dengan 
satu senyuman yang bakal menceriakan hidup. InsyaAllah semuanya akan berjalan lancar. 
HIDUP PENUH SEMANGAT!!
moga mimpi indah...


*cuci kaki
*cuci muka
*gosok gigi
*minum air suam
*tidow zZZZzzzzzzzzz

Selamat malam sayang2 ku..........................



Friday, 23 November 2012

Bubur Asyura KEDAH version



assalamualaikum & salam jumaat nak masuk sabtu yer u olss. mudah-mudahan hari kiter setiap hari adelah dalam kedaan abek & ceria2 selalu. hehehehe tetiba je kan mcm nie?  
last week kan, blk kg. so adelah buat bubur asyura sikit ngn my pamily. kire rewang keluarga je la. 
eh cam ni leh pgiol rewang ker? huhu lantak la. malas nak citer panjang, gambar ade lah pencerita nya. 
sesi memasak bubur asyura. 

ni semua idea my Mak Njang ler.. kata nya aku dah nak balik KL kan, sian pulak xdapat makan bubur. 
xpe buat la awal pun... biar lah yg lain xde pun, nanty kita buat lagi. hehehehe suker suker suker mereka prihatin pada aku!!




1stly, adelah bahan utamanya. dalam besen tu tepung gandum & santan
okeh, bubur ni adelah KEDAH nyer version yer. jgn peliksss
bahan2 yang lain? dah snap, tapi terdelete. hampehhh

selingan jap... budak bertuah. minum pun bertinggung.
jaga2 dik, kang anak kura kuar kok bawah bawu taw!
haishhh


tada da,,,, ni ler my mum. yg pakai tudung ijau tu.
ni kat umah nenek aku di Changlun.
nenek aku, happy jer dia kan...
sonok ler nak cucu berkumpul

sangkar burung... juga selingan hahaha
aku saLU kacau burung merbok ni.
siap simbah2 air lagi...
aku mmg enemy giler ngn brung ni. xtaw naper
nasib ko la !

very de kampung kan? baru ade feel nak kaco bubur okeh


ye begini jadinya setelah santan & ubi kayu dimasukkan.

my uncle Pak Ndak...
nampak jer kau pegang camera, terus dtg kacor bubur.
padahal tadi menyembang jer.
motif: nk tayang jam RADO die 


see? betul kan? ni 2nd pic. suruh aku ambil.
katanya pic tadi xnampak jam
adoiii layan kan je la huhuhuhu


yer ini betul2 seyes kacau setelah aku marah,
sbb my uncle asyikk sembang jer!

tekong utama unutk bubur. baju itam tu ler, my aunt Mak Ndak.


mak ngah kiter. sakit die ni. so perati je la.,


hampir nak masak dah....
mak aku ngn mak ndak aku je kacau sampai last2.
aku?
cam biasa bajet datin, pegang camera jer.


time ni masukkan durian.. bau mmg mengancam okehh


liat!! masak sudahhh
sedap, ramai yang puji...
caya lah

Untuk kazen2 ku & my aunt yg tak balik tue... u olls memang rugi yer..
sangat lah sedap. hingga menjilat sudu!!
eh, gambor yg dalam pinggan xsempat nak ambik. sibuk nak makan & sibuk nak bagi2 semua owang.
so lupa terus.. hahahaha

Drama Tak Siap

apa kes? apa cer? mengapa? kenapa? apakah? dimanakah? siapakah
bagaimanakah?
anda berhak untuk menghuraikan nya,,
apa2 sahaja... tinggalkan di komen anda...
xfaham? dah baca kat bawah taw

sajer suker2 nak menghiburkan haty yang tengah semak ni... semak ker? ntah ler aku nyer pikiran skang ngah bercelaru nih. dun no, xtaw nk settle cam ne. whatever!! forget About it..
 minggu lepas kowt, take gambor nie. baru terasa nk showing kan. ala time busank2 di kolej,
so sajer la snap pic nie, pic ngn member satu college. tengok college pun dah tutup,
so sambil nak balik.... kiter bikin satu drama dulu. tapi xde skrip ler... drama xsiap kan kosong!

Pengarah : Boboi

Jurugambar : Bade Fandi

Skrip : Tak diperlukan

Genre : Drama bisu yg xsiap

Pelakon :
*Jejai siPekan
*Krisz Hanna
*Scha Zie
*Ro heda
* Mei linkk



Nak bagi korang berfikir secara kretipss leh x?... ala boleh la..sporting ler u olls. meh huraikan & ceritakan apakah yg berlaku pada gambar di atas.... anda berhak untuk menyenaraikan sebarang pendapat asalkan ianya boleh direlatekan dgn gambar serta tanpa menyinggung mana2 pihak pun. 

ceritaka semua yg terjadi disebalik gambar. chewahhhh da macm contest lak kan.. cam nak buat karangan bergambar pun yer jugakkk. kekekeke lebih kurang la. dah itu jer, enjoyyyyyyy happy !!! 
jgn lupa tinggalkan komen & jejak anda taw. mmuackkks lurv u more readerss


Friday, 16 November 2012

ngidam Tutti Frutti



Dengar nama pon dah taw betapa sedap dan famousnya yogurt yang
disediakan di Tutti Frutti ini...
mana taknnya...artis NAJWA LATIFF pon masa buat lagu cinta muka buku
dia buat video klip kat tutti frutti...
so memang tempat ini dikenali ramai...

termasuk la aku yang boleh dikategorikan sebagai pencinta tutti frutti. dah lama xmakan. sampai termimpi2 okeh. aku kan kat kg, ye masih di kampung lagi,,,
agak jauh nak g beli pun. ambik masa lebih kurang 25 minit taw nun di jitra sana haaa.
haishhh sungguh menggoda tutti fuitti!

Tak kira apa jadi pun, malam nanty mesty pergi dengan my bff kak yan.
Die lni agi giler tutti frutt. xkira hujan ribut pun, mest wajib tutti frutti avery week. ko kaya ko mampu la kan tiap2 minggu pun. hahahaha
tak sabar tak sabar tak sabar nak terjah & melahap ko wahai eskremmm..
sangat lah enakkk!!!

bayangkan time panas2 cam ni dihidangkan dengan eskrem yg lazat sambil dipenuhi dengan topping yg very colorful. perghhhh meletoppp!!




yummy yummy meleh air liur i olss okeh.
tunggu la..... 


menggoda jiwa tak? tapi aku xsuka topping2 candy cam ni.
aku lagi suker taruk cornflake & buah2 jer. lagi masyukk ase!


dah ckup... xtahan aku nengok cam gini. tapi kat depan nan hado!!
hahahaha
i lurve tutti frutti.



alangkah indahnya idup bila dipenuhi dgn aice kem2 yg enak cam ni. ayat aku bila dapat makanan adelah??
SYORGA wehh!!! 


Joink nenek2 & makcik2 bersembang- JARUM seketika!


keh keh keh kah kah kah kih kih kih aksi gelak terkekeh    whatever u ollss nak cakap aper pun, yg i olls taw sangat lah kelakar... kenapa? ha meh nak citer, well bila geng mak cik2 & nenek2 bersembang terasa sangatlah best bila dgr diorang dok bercerita. abeh satu cerita ke satu cerita. semua jenis ade. dari yang berilmu sehinggalah yang ke gossip. hebat kan? Owang tua2 ni kalu bercerita syokk taw dgr, ade nada & semangat je caranya. someting yg bestt & akan tertarikk bila kowang ade kat situasi tu. 

Cerita tu walaupun kenkadang aku satu haram  pun xpaham, ehmm memang xpaham lansgsung pun tapi die punya nada time bercerita tu sangat menarikk u olls. xcayer? cer try joink nenek2 or mak cik2 u olls tu bersembang. eh tapi haty2 la.. jgn la ko pergi tercangak dok situ mcm ank minta penampor je kan kn? memang xpasal2 la ko kena sound nanty. ye la mcm my family ni, susah ket. banyak pantang larat. kalu owg tua2 do sembang, budak2 xleh joink, shuhh sila dok jauh2. okeh?? eh tapi aku ni budak ker? puiii tetap kena shuhh jugak. 

aku ade tipss kalu u ollss  nak joink owg tua2 ni bersembang a.k.a mendengar,,,, ini cara nya. kowang dengan rajin nya pergi la buat air & hidangkan kat diowang. then hantar kat diowang pastu duduk skali. hehehe kalu joink dgn cara cam ni, xde la nak kena halau kan?? atleast joink dengan cara beradab la ken. harusss tunjukk baik yer. berlakon tu perlu. hehehehe

Aku kalu balik kampung, selalu la lepak umah nenek aku ni. kdg2 tu tiap2 hary aku ade situ. ye la klau dok sini best sikit. ramai kan. dok umah aku pun, sensowang je u olls. My mum kejer. ngadap dinding & tebisyenn je la aku kan. borink jugak. so bila hary2 ade kat umah nenek aku, maka hary2 jugak la aku ni berpura2 rajin untuk bancuh ayaq kopi untuk nenek aku & JIRANNYA ni. kira bespren nenek aku ler a.k.a tok cik melah. diorang ni best taw, macam citer ade. xde la kearah gossip sangat tapi more tentang kehidupan & perjalanan hidup. aku pun macam best je dengar. terukss kan like JARUMS dah aku ni. hahahaha kesah?? main laptop, pura2 lagi sekali cakap ngah siapkan kerja asaimen, padaahllllllllll?? telinga tajam jer dengar citer. hahahaha

Ehmmm tapi kalu selalu joink pun borink jugakk. biasala owg tuo kalu bersembang suka repeat2 kan. tensi i olls taw!!! dah boleh hafal pun jalan citer nya. banyak kali weh. tapi die punya flow citer tu maintain sama. xde la penambahan yg berat2. i don't no la maybe owg tua kot, cepat lupa, so asyik citer benda2 yang sama jer. busann la nek, tukar citer baru plzzzz!!! hehehehe


Ehmmss itu jer kowt, aku pun pelik aku ngarut aper tah. anyway thankss la for reading my entry yg ntah paper ni ya. 

Thursday, 15 November 2012

Obat Untuk Diri Sendiri selain makan ubat spital...


aku kan dalam not in a gud mood. 

So, bagi melupakan segala probs2 yang ade.... dengan ini aku menghabiskan masa dengan menyiapkan tugasan kejer sekolah aku... saimen ler tu u olls. tapi tak habeh pun. MALAS. nanty esok sambung ag ler. huhu 

Sambil2 tu macam biasa aku berpesbukkk + tengok citer sofaz nya telemovie. ala yang jiwa kacau tu. sama cam aku la, yang tengah jiwa kacau ni hahahaha. disamping itu, layan jugakk konsert idola bintang kecik 5... chomel jer adik2 ni. sora pun sedap. rasa best pulak tengok ni. lupa kejap segala masalah. 

Dan macam biasa, bila aku kat kampung... aktiviti pada sebelah petang nya adelah.. kUAr ambik angin a.k.a jalan2 sambil carik makan! hahahaha itu lagi boleh buat aku lupa segalanya. my kazen ajak kuar makan yong tau fu. cam best je kan... hehehe ok dah itu jer, makan dulu!! bubyeee 

* pesanan untuk diri sendiri : senyumlah, xde benda yang tak boleh diselesaikan. buat la perkara yang boleh menggembirakan diri sendiri. pedulikan semua orang. ada waktu, kita kena fikirkan hal diri sendirik juga, jangan asyik jaga pasaaan org jer. perasaan sendiri pun kena! jangan lupa makan ubat! BP makin menjadik2 la... plzzz hanna! aku selalu lupa. hehehehe kan kan kan bubyeee


AKU DAN CUTI MID SEMESTER


I dont no why tetiba ary ni hilang idea, xtaw nak menulis apa... before ni, kalu aku nak update blog ade je idea2. cm2 nak tulis. sampai tak tertulis pun ade, but today so different. kosong! yes KOSONG! whAt the kes kan? stress weh bila hidup xde benda yg boleh fikir. aku rase aku down bila aku xdapat berfikir & jana kan idea. lemah... 

Jenis aku adelah seorang yg banyak bercakap. xbenty bercakap, bising & gelak je taw yes, itu ade lah aku yer. then bila jadi cam ni, aku rasa ni adelah BUKAN AKU. aku tak suka bila feel cam ni. plzz blah jauh2 k perasaan cam ni.

extually, Aku tau knapa jadik cam ni... sangat2 lah tau penyebabnya. bila otak & haty tak tenang memang akan effect kat life style kita kan. macam tu jugak aku. Nak ikowt aku maseh dalam cuty mid semester kan, seharusnya aku xboleh ade perasaan cam ni. stress weh!! 

Kenapa susah untuk kita nyatakan yang kita tak suka?? kenapa berat mulut nak cakap? bila haty xsampai nak meluah memang mcm ni la jadiknya... seyesly, untuk certain2 kes, aku memang rasa terbeban. terbeban sehinggakan ianya boleh mengEFFECTkan kat aku punya cuty taw x?? aku benci!

bukan tak berani nak meluah, nak sampaikan..tapi aku fikirkan somthing yg akan terjadi..opkoss negative. COMFIRM!! bila taw benda ni akan effect buruk kat dirI aku, jadi aku terpAKsa accept sehingga membebankan diri aku. hinggakan buat aku jadi tak ade mood. 

Well, nak ikot la kan, aku kalu time cuti semester.... memang excited giler. xdapat nak bayangkan. ibarat syorga weh. muka memang feel best giler nak mam***.. cam yg kat bawah tu. hehehehe 

                         


tapi disebabkan, kebebanan yg aku tanggung, yang aku bawak balik dari tempat aku study ditambah pulak dgn aku yang salu sakit2 ni,,,, maka apabila cuty sem untuk kali ni, muka aku terus jadik cam gini... tak pernah2 cuty aku seteruk ni ok. rosak program!

                         


see?? korang boleh bayangkan x perasaan aku? susah nak describe lebih2. kang tulis lebih2 kang ade lak yang menyampai. maklumlah stalker kiri kanan okeh. xpaham aku. tepuk dada tanya selera. *benci dgn manusia kaki ampu & kaki menyampai!!

Apa yang aku nak gtaw adelah, cuty mid sem aku kali ni ade lah sangat tak syokk. memang terganggu oleh mereka2 ini. hello aku tengah cuty, tolong jangan kacau boleh tak? bagi aku habiskan masa aku bersama my family & habiskan segala asignment yg ada. boleh tak? boleh kan... plzzz shuhhhh shihhhh jauh2 la u ollss yang sentiasa mengganggu aku!

Tolong la bagi ruang untuk aku rehatkan diri.... spent time ngn family & my fren yg kat kg ni. i need a privacy. okeh? apa pun, cuty sem aku kali agak down!! Kalu dalam exam kan result de gred, so gred cuty aku ni ibarat C+ la.. so bad! ~~~~~~ bila jadik cam ni, aku tak sabar nak habiskan my final sem!! sabar 2 bulan je lagi... u can do it KRISZ HANNA. fighting!!


Monday, 12 November 2012

terjumpa!


Aku kan dalam mood bosan sambil sakit2 gediks.. jadi dgn xde kejer nya aku menggodekk laptop my mummy kan.. tup tup terjumpa beberapa picture. trua ade plan! kah kah kah mmg nasib ko la kan kalu itu gambor ko. hahahaha meh nak isi time lapang dgn mempamerkan muker budak sorang nih. oo pijam laptop my mum ingat nak buat kejer upanya dok mengpessbukk je kejer ko ye dik. meh nak tunjuk muka minah sposen nih. taun ni die ESPIEM a.k.a SPM.

Adik, gud luck in ur exam yer..ade lagi 5 paper kan? buat betul2 taw. jgn main2. rajin ler ngadap buku tue. ko kan harapan nusa & bangsa. chayok chayok fighting!!


EH bukan yg ni la..ini adik nya,,, baru darjah 4.
apidusshh xfaham kenapa
rambut cam tu? fesyen ker??


ni ler budak nya,,, hahahaha adik su a.k.a syuk
ni pun  nulis blog gak.
http://ciklalasayung.blogspot.com/

eii faham la rambut ko dik...
ok la hensem sikit la dr biasa,
sikit jer!!


my aunt..mak diorang ni ler,
wahh hebat mak hampa masuk blog dah.
mak i belum berkesempatan lagi taw dak.
huhuhu


cik lala sayung....
ok x?? hahahaha  juga giler bergambar cik minah sowang nih


Cuty hang hambar



tajuk entry memang xleh blah..hahahahaha *syokk sendirik

Seyesly.... sangat x best..huhuhu xselesa la aku ni. "diorang" ni datang visit kat badan aku. Demam, selsema, batuk, sakit tekak, telinga berdengum, telinga bengkak.... mcm2 ade. pasrah je la. makan ubat habis sepapan dah, tapi demam makin menjadi-jadi. tensi ahkak taw!!! buat kejer sikit, makAn ker haper ker, air idung dok meleleh. xfeel okeh. semalam lagi la, xleh bernafas, sesak rase hidung ni. truss g spital. 

Dah la ngah cuty2 ni, xsihat la pulokk. mmg kacau program la kater owg kan. sumer tergendala. mana tak nya, dok umah cukup time, makan obat. nak kelaur apa lagi. nak drive xboleh. ngantokk giler. biler dah makan ubat tu mule la mata ni stim. sangap giler, done!! trus tidow. bagus aktiviti menambah berat badan yang elektif! kah kah kah naseb la kan. bukan sengaja kan. ubat nyer pasal. *ubat jugak yg disalahkan. puiii

Bangun tidow jer dah petang. Pukul 4 je mesty tersedar. trus g dapur. cari apa?? lapor lapor apa lagi, cari makanan lor, huhuhu  dah makan, kena pulak mkn ubat lagi. ngantokk lagi! eh tapi aku xtidow. tahan kan aje mata ni. kalu tidow jugak memang melampau la kan. to muchh okeh !! 

So aktiviti aku, mengpessbukk xpun layan jer kazen2 aku.  main ngan budak2 r, biar la kan. ok what quality time tuh! so itu la aktiviti aku 2 - 3 ary ni.. sungguh bosan. feel cuty aku memang xde yg special la. hishhh xbest la. tunggu la aku ase, esokk lusa sihat la ni kan. aku jalan puas2. apa kes cuty mid sem tapi ko terperap je kat umah kan??? no no no no

Dah xde mender ag dah nak citer. eh ye ker aku xde mender nak citer? jgn pelik erkk kali ni entry aku pendek je erk dah tu xde gambor plok. xde kosa la demam2 nak snap pic bagai. salu berjela2  je kan entry aku. bajet penulis cerpen.hahaha mata stim sudah. nak kuar jap, nak melawat kampung. kalu kat dalam umah je aku terperap kompem tido lagi. dah itu jer, jap2 lagi sambung yer. bubyee

Eh one more, esok deepa nya raya kan? ok wish la,,,, untuk fwen2 aku yg menyambut raya tu..
happy deepavali yer!!!

Saturday, 3 November 2012

Congrats fren, Selamat Pengantin Baru


Today adelah hari untuk menerjah ke rumah kenduri.. ala dapat jemputan 2 kenduri je pun, xbanyak sgt pun. tapi sangatlah mengeyangkan. super jimat hahaha boleh tahan la makanan2 nya. sodap2. siap tapau!! okeh... bukan aku, tapi kengkawan aku. hahahaha *aku pun sama naik jugak  penat sesangat nak menaip malam ni.  sekadar nak berkongsi kegembiraan yang kawan aku dah kawen dah. pe pun nak wish kt fren aku yg satu kolej ni, hana. Selamat Pengantin Baru. semoga berbahagia hingga akhir hayat. amin. cantikk sangat hana ari ni. oren gitu dah macam retiss dah. hehehehe


ni ler pengantin nya...

makan beradap... oren temanya,
santekk la hana.

tahniah hana. thankss jemput kiterowang. soalan cepuemas : bilakah sampai giliran sendiri kan?
..ahaksss insyaAllah amin! amin! 

Dalam hati, mengingin kan benda2 ini....


Ye betul, dalam hati menginginkan benda2 ni.. bukan dalam hati ade taman k, tapi de probs nyer adelah.. money! money! money! no money no talk ok. tapi aku tetap nak talk jugak. hello, di is my keinginan kan. biarlah kalu xdapat pun atleast aku pernah merasa untuk "NAK" kan?? well manusia kan penuh dengan nafsu. jadi xmustahil demand melibihi "poket". hahahahahaha ok dah cukup melalut. kembali kepada jalan utama.

Xtually dah lama taw aku nak benda2 ni. tapi tu la probs utama nya ade lah duet & 2nd masih dok survey2 lagi. tunggu nak pilih yang terbaik & takut ade yang xori kan tunggu yang gheger murah sikit sebenarnya *dasar kedekut wehh so kiter kena la sabor. nak beli paper kena take time kan. tambah lak berkaitan ngn kesihatan, kecantikan, keteknologian dan lain2. betul kan?? sila angguk kepala anda! 

Yang murah2 tu insyaAllah kompem cepat punya order a.k.a beli. tapi yang mensusahkan aku sehingga berpk sampai lapan ploh pat kali (84x) adelah kerana mahal. ho yeahhhh ya mahal! eh aku kan student mana la nak cekau duet kan nak beli smua itu kan. jadi kesabaran harus diletakkan pada tahap yang lebih tinggi. 

Tak pe aku sadau diri, jadi aku ok je dulu. tunggu masa sesuai baru kiter membeli nya. tapi yang pasti aku akan dapatkan nya jugak. i will......... tunggu laa~~~~~~~

Semalam kat library ade terbaca pasal ni kat majalah mingguan wanita. macam interested nak guna je. harga pun murah sangat. cuma konpius berkesan or not, okay ke tidak. mcm sedap hahaha ye la cocoa kan. dh tu katanya kurang krim. maknanya tetap berkrim kan? ehmmmm tapi ade cakap boleh mengimbangi berat bada. itu yang suker tue. insyaallah kebetulan kan aku next week nk ke HQ al jabbar ade tugasan asignment sikit. so better beli je kat sana. boleh dapat full explanation nanti kan. harga? betul murah cuma RM29 sahaja. ok ler tu kan.....

cocoa collogen
al jabbar



2nd, Alpha Lipid SD II. dah lama teringin nak try nih. cuma tunggu masa jap. my fren pun ade try, tengah tunggu keberkesanan dari dia. kalu ok memang kompem akan ku dapatkan nya. tapi yang peliknya harga dia berbeza mengikut dealer. cam kawan aku beli RM140, online ade yg jual RM150 & RM160... xde beza banyak sangat la kan. ayoyo so i kena pilih yang murah & pastikan original. 





Set penjagaan kulit DQistee beauty. dari tahun lepas lagi nak pakai. tapi my aunt kat kg cakap kn  "buat pe ko nak pakai dik na? kulit muka cantik dah per?" gulppp!! terus potong aku nak guna benda nih. ye la dah owang cakap kulit muka dah ok kan. terus terpedaya. hahaha tapi sampai bila ye dok? proses penuaan aku semakin berkembang. owhh something need to do. dah ler badan demoksss, xkan muker pun xnak jaga? atleast aku kena keep dis an important jugak yer, cuma skang ni aku rase konpius & berbelah bagi sama ade nak guna Dqistee ni or Tabita. TABITA??// owhhh lagi la suka sampai termimpi2!! ok harga Dqistee nya around RM140 cam gitu la. kalu salah sorry. korang sila google la erk untuk kepastian. 


Dqistee beauty



Yerp seterusnya adelah TABITA.. hahahaha juga skin care product. seyesly aku memang lah tersangat nak guna mender alah ni.  sampai termimpi2 taw x. hampir nk beli dah bulan lepas. tapi disebabkan money not progress well, jadi aku hold ler sekejap. Aku tengok smua testimoni die, lepas guna wallaweehh muka licin habis. santekkk bangat! terpedaya lagi aku. Yang masalahnyer skang, eh asyikk masalah je aku kan? ye la kalu tak de masalah, xde la termasuk senarai ni kan? hahaha ok probs die adelah cuma ade 2 jenis set je. set eksklusif & regular je. mahal giler weh. seyes xmampu aku. tunggu kerja aku mesty pakai ni. ade la yang jual murah tapi yang trial pack, xberani aku nak try, sbb banyak yg cakap kalu selain dari pack yg 2 kat atas adelah tiruan. owhh no !! harga? kalu tak de dua tiga empat ratus xyah berangan nak pakai nih okeh.






Jam tangan kiter rosakk..jadi perlukan jam tangan baru..hahahahaha suker yang macam kat gambar kat bawah tu. motif bagitau ?? tunggu ler saper2 hadiahkan kah kah kah in progress beli jam................ saper nak hadiah gtaw awl2 erk. xde lor membazir aku nak beli nanty. terukssss bah kau!!

cantikkkkk

cantikkk jugak. tapi susah untuk aku.
xde no, aku mana reti tengokkk weh



Eh luper la.. ni ade lagi satu keinginan kita terhadap collagen iaitu Ephyra punya. eh betul ke spelling cam ni? whatever la kan. janjik bunyik nya sama. ini pun macam bagus. aku tengok my feveret blogger mcm kak filla, kak peej burhan, sepet & kak Di minum ni cantikk je diorang. terpedaya lagi sekali!!! ary tu, saje la mempengaruhi my mum untuk guna ni.. tapi bila gtaw harga RM228 sekotak then untuk sebulan je terus pk banyak kali. mission failed!! xpe nanty aku bli sendiri la.. eh semua nak kan? mana nak cekau duet ?????





Ok dah dah, sampai yg last sekali. ikowt kan hati aku mmg banyak la keinginan. no no no jgn dilayan. yang penting2 je kiter ambik kesah. lain xmo ok. hahaha
lastly aku nak iPHONE 5
ye aku NAK aku NAK NAK NAK NAK & NAK!!! *sambil hentak kaki
giler, ini adelah keinginan diluar kawalan. 
biler la dapat kan? insyaAllah.... amin amin amin

iPHONE 5 igauan ku!!!

Friday, 2 November 2012

Pizza Hut, thanks dilla belanja !!!


cerita makanan... kalu anda dalam keadaan lapar, anda tidak dibenarkan membaca entry ini,,, 
hahahahahaahahahahahahahaahahaha *gelak besar

Haty riang berbunga disinari cahaya senja & dibasahi hujan renyai2... Kalu kat umah kompem dah kroh kroh dah ketiduran kan. cuaca sangat lah best sekarang. sesuai untuk menambah bilangan kg & taik mata. kah kah kah well jgn lah amalkan nya. cukup aku soang. tapi ary ni berbeza. kiter jenjalan kejap sambil isi perot yerh & nipiskan poket. yeah itu lah yang terjadi. 

Citer pasal isi perut thanks kat my fren dilla coz belanja aku & de geng makan pizza. owhhh bahagia giler. makaseh makaseh makaseh. finally berkesempatan jugak kta kan hang out together2. ye la ko kan asikk sibuk ngn tunang ko je kan sampai mengabaikan aku kawan lama ko ni. hahahaha sila terasa!!! 

So macam biasa la... kalu dah blog aku kan, kompem ade tatapan gambar punya. xbest la kalu xde gambar. itu pada aku la. bukan nak menunjuk ke apa ka, just sekadar ingatan & kenangan.... dat it. tapi kenkadang ade jugak nak "mentayang" mender2 baru kt blog hahahahaha eh sokati la kan. blog kiter kan?? puiiii

aper pun thankss sangat kat ko dilla coz banjer kiterowang makan pizza. ko kan dari dulu memang suker banjer pizza kan? baekkk gler ko kan. hahahaha puji tu... ikhlass yer bukan nak membodek. kikiki  nanty next time aku kaya & de duet lebih giliran aku lak banjer ko erk. insyaAllah. walaupun ko ni garang sikit tapi sebenarnya ko ni baek aty orang nya. cuma ko tak berapa rapat je ngan kiterowang. hihii sibukk memanjang. jummm layan gambar, lastly, DILLA, makaseh taw...........


ni ler owng yg banjer kiterowang.
yg pakai baju kotak2 tuh.
Dilla nama nya. nak kawen dah next month.
ini makan kat pizza IOI mall.

owhh my feveret Seafood lasagna
so good!!  *dulu dulu la
tapi kan skunk udang die dah makin sikit.
x besttt terus!

hehehe tuan belog haruslah ade kan

makin manis hang skang kan dilla.
seri nak kawen tuhh

makanan makanan
enak, lazat & kekanyangan.
alhamdulillah.
rezeki.....

aku terperasan!!
sya ni kalu bergambar time makan, makanan xpenuh mulut x sah.
perlu ke sya? hahahaha

habis melantakk pizza kita terus ke lasagna.
wallaweh aku suka aku suka

sesi bermanja...
bila rasa kenyang, ye la makanan paras kritikal naik ke
tekak dah, maka kita suaplah pada mereka2 yg ade.
hahahaha baru cepat habesh. selesaii!!

selingan jap. chumill kan?
aku kan suker yg cute miut nih. before makan pizza tadi terjumpa nih.
pencil sharpener. jadikk beli la. sungguh terpdaya.
jangan nak kutuk aku tak matang & childish ok.
ni untuk my kazen si Raimi & Firdaus.
haishh sungguh comel. ikowt haty nak je aku guna sendirik.
kah kah kah 





okay seperti biasa. habis makan aktiviti aku adelah shopping. melayang lagi. gud KH. is that u!!!  i dont no y, asal pergi jusco je, scarlett tetap di haty. bukan salah aku kan kalu asyikk membeli jer? saper suruh letak baju & clor skinny yg saiznya adelah untuk aku??? hahahaha jadi hasil beliannya adelah :

* color skinny- ijau lagi..ambek kau.
* blouse - purple.
* tshirt siap ade tulis - i lurve shopping. okeh sangat sesuai untuk aku.

Kenal aku sebab selalu terima parcel??


OMG omg omg terkuzuttt sebentar. ye la, terima jawapan cam ni kan. hahaha meh nak citer.  tadi masa ngah busy call segala orang, tersembang la ngan "akak" ni kat kolej jap. then  sembang punya sembang tetiba keluar dialog cam ni.... ehmm , xde la terkejut sangat, sajer je nk kontroversi kan sikit muahahahaha

dialognya begini , sila baca dalam hati:


 "rohana, akak kenal kamu la.... tapi kan kamu tau x cam ne akak boleh kenal kamu? akak tau pasal kamu & nama kamu? sebab,,,,,,,,,,,, akak selalu terima parcel untuk kamu. asal pos laju datang je, mesty on of de brg tu  kamu punya kn"  


akak kenal saya kerana PARCELL by pos ? owhh no!! mati2 aku ingat aku ni like "retis" sebab tu kakak ni kenal aku & nama aku, rupanya silap sama sekali. terbukti aku langsung xfemes. :-p
 nampak sangat aku kaki online shopping.sudah semestinya. jadik gian weh beli on9 ni. 
bukan skunk je, dari dulu lagi. so pasrah ar kalu duettt pokai di poket sendiri.
Yer aku dikenali kerana pos laju!!!!!!! 
hak hak hak hak hak hak credit tu pos laju yg kekadang lembab sesangat.
bukan kekadang tapi selalu!! ntah mana dtg laju nya pun tak taw
 kesian saya kan? ? ?
tu la suker perasan retis. nan hado nya!!
tapi kan kalu ikot balik, pk pk balik,  aku kretipp aper.
ye la guna cara yang berbeza untuk orang kenal aku. kan kan kan

ehmm dah ler tue, malas nak terkejut lagi.. ikowt sokati 'akak' la nak kenal saya dgn cara apa pun.
xkesah la. xde hal pun. atleast saya dikenali oleh 'akak' kenn. 
ehh dah alang2 citer pasal parcell kan, 
aku nak tayang sikit mende yg aku salu order untuk masa terdekat ni.. 
hahaha exclude handbag la. dah basi pun. tapi aku sukerrrrrr!!! 

xmo citer lebih2, terus move ke gambar.... okeh? chilll lah


sangat2 suker dengan lipstik yang warna merah tu....
maybeline punya. sangat puas haty. murah jer. RM19
Ok la kan setakat pakai gi class. xkesah la terang sangat pun warna.
belasah je. janji aku suker! yang lagi satu tu Avon punyer. xsuka langsung!!
xcantik biler pakai. kejap je hilang. sesuai dgn harga. k fioneee

ini pun. korea produk. hansagee!!
 pelekat untuk buangg segala yg tersumbat.
baru je pakai malam ni. keluar semua aku punya putih2 kat hidung. bagus!
siap ade serum lagi weh. lepas lekat. sapu serum kat hidung. licin jer rasa.
 kena cube kalu nak dapat muka cam korean hahaha
only RM37

TIPAH TERTIPU!! huhuhu okeh seyesly harga sgt mahal.
bekas nya ciput kecikk je. dalam gambar mase post besar gedabak .
tetiba dapat? ehmmmm xpe mungkin berkesan. kiter try dulu.
Ramping balm. sedap je bila sapu kat badan.
panas & mentol. selesa la.gheger nya ialah RM50 include pos.
ok la kan... kalu x menjadi wang akan dikembalikan. katanya.
ye ye la tuh kan??

Ini ade lah paling best!!
pembelian yg berbaloi. satu set > perfume,roll on , losyen
& beg make up, besar yer.
*la luper nk upload make up beg. hanya dengan harga RM40 sahaja.
like like like giler
owhh tak termasuk losyen selulit tu.. murah jugak RM17.90
semua ini hanya di AVON hahahaha


Aku ni sebenarnya bukan lah peminat  tegar Avon. Tapi tetiba je rasa tertarik dengan promotion yang mcm best je harga die kan. why not beli je, okay jugak produk nya.depends la.
lagi pun before dis ade jugak aku pakai AVON tapi time sekolah la. lepas tu terus tak.
ni dah start guna pulak. semoga untuk next promotion aku tak terpengaruh lagi yer.
tapi yang paling aku teruja untuk pakai skunk ni adelah produk Hansaegee Nature. baru terjumpa. so excited lebih sikit. best la function produk die. nak try la, hope berkesan yer. 
tadi ngah google carik bahan untuk asignment , tetiba ade terjumpa Stretch Skinnies Color saiz aku. wooo lagi la bertambah xcited. sudah berkira-kira untukkk.... hahaha
pasty!!!

*abaikan segala background ya... dasar pemalashh & kurang seni.
terus snap je . xkira apa dah. muahahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...