Followers

Tuesday, 30 October 2012

Rindu si kecik nie


owhh tersangat lah pelikk.... tengah bersih2 kan my laptop dari file2 yg tak berguna ni..tetiba teropen la kat file my album. tengokkk pic kat bukit tinggi, super sweet holidayy la. tetiba nampak ler pic ni, then muncullah satu perasaan hahaha..eii geli okeh. rindu ler pulokk kat si kecikk nih. hoishhh entah paper rindu kat budak kecik ni. padahall pantang jumpa asyikk gaduh jerk.. huhuhu aku pulak jenis yang xnak ngalah. xmatang langsung ko KriszHanna kn? .. kesaahhhhh??? seronokk weh dapat ngusikk budak ni. bikin panas kadang2... hahahaha funny!!



windu si kecik banyak akai ni..
eh macam2 la die sorang. cakap pandai!!!
ni time g genting. singgah kat kebun strawberry sebelah otel sri malaysia tu.
sonok la die petik buah. dah ckup dikk. petikk berbayar!!

Mulut die boleh tahan... cakap cam owg tuo2. xpadan ngn umo 6tahun..eh 6 tahun ker 5 tahun erk? lupa sudah.. lagi sekali lupa, nama nya farishh RAIMI. aku panggil die ami je.xkosa nk sebut panjang2 lor. kazen aku ler ni. anak my uncle yg kat sungai petani tu. 

Dulu time praktikal aku dok umah diorg, geerrjhhhh sabor je la ngn pangai dia. kadang2 ase nak je cubit2 nak je tampor2...geram sangat!!! aku kan jenis xpenyabar... cam gini la kn,huhuhu pasal chanell tv pun boleh jadi isu sampai berebut bagai.ye la die nak tengok citer dia, aku nk layan samarinda la, akasia la..die?
 cartoonn je. naseb baek umah ko dik.. hahaha  eh kalu ko hangin x???  24/7 setiap masa, setiap saat tengokk cartoon jerk.. ASTRO CERIA 611... ohmm boleh migrain aku taw melayan chanel budak ni. langsung xleh tukar lain. cartoon apa die tak taw? semua dalam kepala otak die. pening! pening! pening! 
naseb baek tv ade dua, okeh la jugak kn... tap tv lagi satu xde astro, spoill la sikitt ken.
 lagi skali buat migrain aku datang hahaha

tapi adat ler budak2 memang cam gini...kadang aku follow je act die..kesian xde kawan kan, gaduh pun ngan aku, baek pun ngan aku, ehh gaduh ngn ibu die pun ade jugak.bukan ade la, sentiasa!!!  sungguh xpaham ko adik ami. ayoyoyoyo mcm2 peel die. ade skali tu, die kena marah ngn ibu die, sampai siap nak CALL POLICE cakap ibu die dera dia la.  amboi2 budak2 skunkkk..excellent kan. 

hehe comel kan die? putih melepakk cam cina ko adik.
sengihh gigi putih tu. auwww
tu ler ibu die merangkap mak su aku.

kadang2 nak gelak aku ngn pangai adik nih... skunk baru terasa rindu kih kih kih... saper xsayang adikk oi? biar ler spupu pun...aku kan penyanyang, semua kazen2 aku sayang cam adik2 sendirikkk. adik dah lama xgaduh kan? jom jom tunggu kak ana balik kg erk... kita mulakan perang kita!! hahahaahaha
aku pergi mana2 pun mesty ingat kat dia..mesty buy something gak kat dia... hehehe berperang tu tetap yer. setiap kali jumpe ade je kesah nya... tapi kat aty? hohohoho ade taman... 

ade lagi soang sepupu, xkecikk sangat la... dah besar.. lagi sayang jugakk ini pun.. nanty ler cita tunggu ade isu beshh. salu kena marah, kena cubit, kena tampor, kena pulas telinga ngn aku taw..sian die. ye la degil sangat saper suruh???? eh aku bukan pendera yer, tapi aku panas baran sikit.tambah2 time ngajar tuisyen kat die.tangan cepat je naikkk. tapi aku xde la nk pukul2 terukk..ala cubitan2 manja gitu... sian ko adik pidussss. xpe, demi belajar..ko sanggup kan adik? ehh budak ni kan tengeng sikit.nama je jantanzzz tapi pantang aku marah n cubit..meleh air mata..eiii xmacho la ko adikkkk pidus.. arwah abah aku sangat sayang sepupu aku yang ni. aku pun sayang jugakkk. 

FIRDAUS a.k.a apidus
adikk mana gigi? hahahaha
comel ler tew aksi cam tu?
aksi power rangers la kunun!


adik ami & adik apidusss kakak windu adik la.... 
kowang rindu kakak x? mmuahhaaaaa!! lap u bothhhh boyzzz


gambar ni mase diorang kecik ag. beberapa tahun yg lepas.
budakkk sesangat si pidus nih.
adik 2 org ni, jgn nakal2 sangat na.
take care. mmuahahaha
lappp u adikkkkkk






sekian sahaja menatap gambar2 comell.
gambor raya ? tunggu dulu erk.. ngah mengresize & mengeditkan gambor... sabor!
hahahaha take time sikit. xpe jgn kalut. kiter kena cool. hehehe ayat cover cam gitu ler!!

jenguk sekejap!

hyee u ollss
 samekommm
   mowninkkk

hohoho sajer jer nak membisingkan kat blog sendiri...
  belum sempat nak updater ler, sibuk beraya hahahaha
   sibuk makan daging smpai pening2.. nanty next entry aku citer hahaha
    fokus untuk lupa kan hantu... hantu???? yerrr nanty naxt entry aku citer, scary okeh  hahaha
     menglapang diri untuk ke kolej walaupun malas.. bukan nk pg classs, tapi meeting!!
       gerhhh mencikk aku
   

eh asal banyak sangat gelak hahahaha nih?? xpaham jugak!! dah itu je dulu erkkk ...nanty free aku updater pic2 raya yer...  nk siap2 nak g kolejjjjj sampai kita berjumpa lagi bubyeeeee




gAMBAr rayer,,!!!


tadaaaaaaaaaa,,,, one of de my pic rayer...
buat korang yg sudi baca entry ni wlaupun..hehehehe
xde tema2 kaler baju raya dah... hehehehe yg penting raya kami adalah seperti PESTA dAgING!!





 

Wednesday, 24 October 2012

Selamat hari raya Aidiladha


salam u olls....
   
      mood: sangat lah kehepyan yg tak terhingga..owhhhh hehehehe today i balik kg. suker! suker! suker!
         

           okeh stop gedikkss!! yup today i balik kg utk meraikan lebaran aidiladha. hari ni yer u olls. tu yg teruja pelik tuh. tahun ni kan balik beraya bsama keluarga di pantai timur nun jauh di Kelantan sana. blk sana tumpang my kazen je. tiket bus dah habessh then mls pulak nak drive, jadikk kiter tumpang owg je la. hahaha  senang citer.

             Dan dikesempatan ini i olls nak ucapkan selamat hari raya aidiladha yer, buat semua2 yg mngenali diri ini. semoga hari raya kali ini disambut dgn ceria. hohohhoho pesta daging come back. ingat2 jgn nak over up sangat kat daging tuh. bahaya!! kang apa2 jadik pening ke, mabuk dging ke, dah x best raya korang. hahaha cisss lebih kepada pesanan terhadap diri sendiri tu. kesahhh la. yg penting  semua bergembira ya.

ok dah itu jer, nak sambung packing baju.... hehehe aku balik awl rini dr kolej. skipp claszz. sonoknya boleh skip claszz. dah lama xbuat. aku kan before dis pelajar contoh dan baekkk. mana buat semua ponteng2 nih..hahahahaha perasan sudahh!!!

lastly, selamat ary raya u ollsss. yg balik kg aty2 memandu... yg balik naik bus, selamat ketiduran... yg xbalikk kesian... hehehe bubyeee se u when i see u.

packing.. packing.. packing..

Sunday, 21 October 2012

ade benda nak sampaikan....



hai u ollss...hye kengkawanku, hye followerku & hye yg menstalkerku heheheh... ade ke?? opkoss ade *sedap kan aty sendiri



xfaham memalam buta pun nak say hye kan?? welll ini lah saya yg bernama Krisz Hanna. 

dah lama dah nak buat mcm ni.... tapi tu la intenet salu slow. jadi menyukarka lagi keadaan. seyes aku mencikk pakai maxciss bodben. terpaksa yer, so redha kan je la. ehmm tetiba ary ni tenet laju semacam jerk. jadi maka sudah sampai masa nya la aku berbuat demikian. 



kalau korang tak suka pun, harap korang suka kan la yer... aku kan giler2 hover gediksss gitu. kdg2 xsemua yg suka ngan aku. tapi xpe, aku x marah pun. xkesah la, saper suka yess silakan menjadi kawan ku..tapi kalu yg xsuka tu jgn lah sampai nak bermusuhan ye x?
hehehehe apa hal ni dok bermotivasi bagai nih. okeh forget it,,,



ehmm ary pun dah lewat malam kan.. aku rasa elok aku sampaikan skunk..daripada dibiarkan masa berlalu begitu sahaja. 


tapi tolong la janji jgn marah aku... aku cuba untuk menjadi ikhlas.. akan ku cuba sedaya upaya dgn sokongan kowang semua...

ehmmm ehmmm sebenarnya kan aku cuma nak sampaikan sesuatu yang................................................

okeh aku bagitaw.... 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ aku cuma nak cakap yang






















^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^







^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^




cakkkk !!! xde paper la saja nak menceriakan malam yg dingin lagi dibasahi oleh ujan yg renyai2 ni.... 

just nak ucap semalam malam jer... hahahaha kah kah kah ..eh xkelakar erk? xpe aku gelak sensowang!!! fine!
gud nytee u ollls!!!!  semoga mimpi indah mlm nanti. & bila esok korang bangun dengan penuh semangat yg baru serta diberi kekuatan dlm menempuh apa jua halangan. insyaAllah..aminnn 

ehmmmm selalu2 la visit my blog okeh. blog yang sentiasa menceriakan hari anda. yang sempoiii2 hanya di MyPelangiSenja or kriszhanna.blogspot.com 
motif promote blog sendiri : ciss aku pun xpaham hahahaha 
jom tidowww




Rindu Bayangan



Wah wah wah...tajuk entry..gler jiwang kan? 


xde maknanya nak rindu2 nk bercintan cintun ye skunk ni.... sibuk la u olls. xdan nk berboipren2 nih., my time skunk ni adelah fokus pada study & looking jobs!!! itu yg utamanya.... semester akhir kan. so aku kalu boleh nk grad dgn cemerlang. alang dah 3.00 my pointer kan, jadi aku nk kalu boleh dis sem, akan cemerlang & mningkat lagi la..amin amin amin. so abaikan benda yg tak berkaitan yer. nk fokus carik kerja lagi...huhh beban semua tu. but aku kena usaha. 

ok dah cukup, pasal ni aku xnak cita lebih, tunggu masa nya nanti boleh cita sampai lebam..  takut nk cakap lebih, ini soal masa depan. perancangan perlu lebih teliti. bukan ckp2 kosong jerk. i willl!!!!!!!!!!!!! 

Rindu ? rindu kt saper? hahahaha
rindu nak balik kampung la okeh... rindu suasana my hometown, rindu bau kg, rindu masakan, rindu my bilik *bantal busukk,  rindu myVi, rindu mummy yg utamanya... rindu gak kt my family di changlun, rindu adik2 kazen ku  & semestinya rindu kat kawan ai yg soang ni KAK YAN.... u pun mesty rindu ai gak kan? hahahaha

kenapa la rindu sampai cam nie? hohoho for ur information, taun ni raya haji ai xbalik kedah yer. tapi balik beraya di KELATE... sampai masa ai beraya ngn family arwah abah pulak. xkan la xnak balik lgsung kan. wlaupun abah dah takde, tapi mereka tetap sebahagian dr family aku gak. yg penting dapat beraya ngn my atok, my kazen & my aunt2 semua tu..hehehe tu yang bukan main merindu kat kg sendiri nih. xper2 sabor... bulan 11 nanty cuty mid sem kan, comfirm nak balikk kedah jugak.

kesian my mummy, tahun ni beraya tanpa aku. naseb baek last week ade jumper mak dah kat key el..
lega la sikit.
adik2 ku syada, syuk'aiza, pidus, raimi, pojie, syuha, angah & along..... korang jgn lupa rindu kat akak taw. jaga diri yer, yg penting, tolong mak2 kat dapur ye.
jangan nakal2.. jelez la xdapat mein mercun. boooommmmm baaaammm
boooom baaaam
aoikk adik2 kim salam kat njang & tok kita ya...
miss u so muchh tok che wan!!

xfaham kenapa rindu kt kawan aku yg soang ni..padahal ary2 chat kat fb ngn die.. sebabnya die baik, die penyanyang & die kawan yg selesa utk dikawan. 
walaupun kdg2 die ni blur sikit2 hahaah oittt jgn marah taw ngh kutuk nih tapi die tersangat lah fun.. 
xberkira okeh kawan aku yg ni. die pun jenis yg memahami. 
so dat y aku selesa kawan ngn dia. 
sebab dua2 otak gila2, tambah pulak die boleh layan yg aku ni jenis gedikss & hover acting.
 so aku suker la kah kah kah


ehmm malas nak melalut lebih2,,, kalu nk ikot aku cita mau 6 page pun xhabeh2.. ye la aku kan bajet penulis novel. hahaha bubyee rindu sama semua.
mmuackksss




SPAGETI make by KH

Hellooo..!!! happy weekend u olls...
apa buat ary nie?
borink x? bosan x? xde uat paper kan? uat paper pun xpa tapi kan.............

meh meh layan my blog yer...sempoi2 je mesty di MyPelangiSenja...cewahhh promote gitu.
ai pun xde buat paper, so buat apa lgi kalu kat umah je manjang.
main masak2 la bersama my bff aida & scha.

tetiba ari ni bahasa kan diri "ai" "ai" apa hal kan? geli dgr.. skali skala, plzz layan kan je la.  okeh,  xtualy dah lama nk masak spageti ni, tpi tersangatlah busy & asyik2 mkn luar je. so todayy freee yg teramat sgt... jom memasakkkk............. PASTA.......... SPAGETI..............!! yum yum yum


ini spageti version sempoi punya,, guna bahan apa yg ada jer. malas la nk kuar carik2 brg bagai. janji boleh makan, ade rasa sudeh! kan kan kan.



bahan2 nya... dalam drawer. ini je ade. PREGO *mushroom.
tomato puri wajib ade. kasi masam2 sikit.
kraft ni beli masa g jusco semalam.
simple2 ajer...

apa2 hal pun, kiter kasi rebus ini pasta dulu....
15minit je, biar die kenyal2 sudah... kalau lembut sgt mcm mee pulak
nanty kan.

okeh guna ni je dlm sos spageti... dalam bekas jarang merah tu
daging ayam cincang. jadik cm tu sbb rebus yer.
ye la umah ai kan peti ais osakk. so kaedah penyimpanan
kena la masak dulu. kang busuk pulakk.

okeh xleh lari dari tekak kampung. tetap kena tumis dulu. hehehe
bagi yg suka kan pedas cam ai, taruk cili giling sikit..
baru la kickkss kan

masuk2 campak2 je daging cincang tadi...

setelah semua bahan dimasukkan.
tomato puri, prego, cilli giling, & sedikit sos cili.
untuk cheese guna yg kraft biasa je, ni lagi jimat yer..xpayah nk guna
yg mozarella la haper la. ini sudah. rasa sama jerk.

tadaaaaa.....
hehehehe ini la rupanya.
xtuallay, aku dah makan abeh separuh dah pun.
baru tringat lupa nak snap gambor.
jadi, penyelesaiannya, add on je pasta n kuah kat atas.
then trus snap. hahaha
itu jadi rupa cam gini. belasah je.

 apa rasa? sedap ke x?  hihihi kalu ai yg masak & ai sendiri yang jawab...comfirm2 la cakap sedap kan!!//
hahahaha pujik diri sendiri. 
xkesah la...pada ai, mmg masuk la ngn tekak ni. 
peace..!!! 

Saturday, 20 October 2012

Mereka yang tersangat lah comel di camera


Daripada dibiar kn blog ni tanpa post, meh nak showing muka2 my fren & me yg tersangat lah comel di camera..hahahaha go go go go Sila tatap dengan ikhlas... 


tiada apa2 maksud... sekadar berkongsi kegembiraan , kenangan & senyuman bersama semua.
ayuhhh kita mula kan!!
scrolll down plzzz


~~~~ // ~~~


< * ____* >



boboi dgn isteri2 nya... tamak ko kn , mau bini sampai empat



kasih sayang seorang bapa yg bergelar manusia
kepada seekor anak sang arnab.
jejai ko pikir ko human yg berperikemnusiaan la?
aku tak tertipu okeh



eh same jer kan? hihihihi sesuai sangat, comelll nya!!
semestinya yg  comel itu bukan ko bade, tapi bunny tu ~~~~
he he he


my senior, X astin @ misz cinderella
CANTIK, CUTE & FUNNY
eh amoii pikir apa sampai garuk kepala??



rasa mcm something kat dis pic... i do not know..
for me its speciall



eh ni edit version punya...
xpe layan kan aje.. cer tengok si aida *pink tu buat aksi aper?
nk share cita ni, sakit perut!! hahaaha
dat y la die cm gitu.
black : so sopan gurl
white : agak hoveR & gedikk
pink : aksi org menahan



homaigod!! i can accept la pic ni..
giler demokkss aku kan?
eh aku xla mcm ni pun, ni cameraman yg xpndai snap ni.
cisss salahkan cameraman pulokk hahaha
aksi spontan giler neves nk nunggu turn tok presentation
JEJAI, MEI2 & KH



hihihi fuNNy boyzz
ah hong.... makan KEPSI





Oikkk nak kiss saper tue?
sedikit gatal okeh apek cina ni...hahaha
gatal2 nakal jer. tapi die sangat baekkk. suka membantu.
ade skali tu, dtg kolej nampak je aku sampai, terus datang.
ingt kenapa, tapi offer diri nk galas my handbag.
Ohh so gentlement!!!




die lagi..!! boboiii
GANGNAM style..
dah comel sgt ler tue.
budak ni kan nk je tampor2 die... gewammmm
pic ni aku curikkk.!! naseb la ko boboii



y choose dis pic?
sebab muke my fren zihan ceria sgt... sebelah tudung purple tu.
sonok dpt maen air ye? hehe



xfaham........ seyess!!
 bab gossip, melalak serah kat dua org ni.




look like zombie kan? apa kes ni?
bukan zombie kampung pisang. tapi......
ZOMBI pantai bagan lalang kah kah kah




my samurai!!!!!!!!
ninja hatori...



nak lompat la konon....xmenjadi
huhuhuhu




no need to caption..gambar menceritakan segala2 nya
kah kah kah



sengaja xrotate kan pic ni..
sila sengetkan laptop anda. sekian trimass




secute rillakuma.....




ingat dah comel sgt ler tu..
eqhwannnnnn ~~~~~~
nak pasta make by ko sndirikkk
mana? mana? mana?



mei: senyuman manis secantik skin nya.
ekin : tengok saper tue?
tie : mengharapkan keajaiban berlaku
bade : aku ngatokkk huargghhh
hahahahahah


sekian sahaja laporan dari saya.. terima kasih kerana menatap. jumpe lagiiiii u ollss....




malam ni bola ATM vs KLATE.
SOKONG mana kowang?


aku? ntah ler...sebenarnya minat ATM. tapi Kelate my origin. huhuhu ehmm sokong klantan. xkesah la kan... mngharapkan kelantan menang jugakk! hahaha


GO ATM GO !
GOMO KALATE GOMO!





Tuesday, 16 October 2012

OK ok saja



xde paper yg hot nak diupdate ler... semua nya smooth je rini. bagus!! i like hahaha alhamdulillah semua berjalan lancar seperti yang dirancang. 

pagi tadi de sesi presentation kat kolej untuk subjek Organization Development. present tutorial tapi gayanya bak present asignment dah. gerhhh nak markah full kan terpaksa lor....  hehehe bila ingat balik pasal pagi tadi memang rasa nk gelak je. 

BARA BARA BERE BERE hehehe lagu ni mmg ONG la rini. xde la nak puji group sendiri, tapi rase nya group aku la ok sikit kowt.hahahaha sudah!! perasan. aku je la rasa, org laen tak tau la. xkesah janji semua enjoy kan. nanty la ade masa aku upload gambor ye u olls.. skunk ni mls sikit. mcm yg korang taw kan, intenet sgt slow sekarang, kalu nak upload mau makan masa dekat 3 4 jam.. hissh xkosa aku. nanty2 la tggu rajin sikit.

Time malam2 ni, tetiba rasa nak berkaroks la pulokk..dah lama xkaroks kan.. owhh redbox miszz u so muchh. tunggu la esok lusa yang free2 sikit, maka moh ler kita meng'Lalak di redbox. hahaha tunggu la. so bagi melepaskan rasa giant nak karaoke, jom kita melalak la dalam bilik air dulu, namun....tetapi memandangkan ary dah malam, duduk je depan lapto & NYANYI.... chilll lahhh puas rasa hati teman nih.

homaigod, dah jam 12.am lebih, esok class pagi. time for sleep. jumpa esokk taw!
gud nytee u olls. thankksss coz membaca bebelan yang xseberapa ni. bubyeee 
sweet dream... ~~~~~~~~



Sunday, 14 October 2012

Nasi Goreng Bujang tra tang tang


Walaupun hari ahad ni trasa begitu indah & damai, namun aku tetap malash nak keluar pegi makan. padahal perut dah berkeroncong lagu rock dah ni.... Bila mood xnak kuar mngatasi diri, jgn ko paksa memang xkan jadiknya nak kuar mana2 pun. sanggup berlapar!! 

disebabkan sen pun agak kurang sekarang kn *padan muka semua benda ko nak beli kan, skang pokai la 
so baek kita ke dapur tgokk apa yg ada....kita masak la apa pun janji perut terisi sudahh! rasanya dah dekat sebulan tak masak.. uikk apa la yg ada ni..okeh check punya check yg ade telur, kentang, bilis & perencah nasik goreng.. cantekkk menu aku rini NASIK gROreng KaMPung.. hahaha settle. letak nasik dulu apa2 hal pun.

jom kita memasak bersama Krisz Hanna.. walaupun bahan2 nya nan hado, xkesah la,,jnji ade rupa nasik goreng kan..hentam je labu. kah kah kah


silalah melihat Krisz Hanna memasak ya.. jgn kutuk yer, aku taw korang xkan suka & terliur punya.. nama je nasik goreng kampung tapi xde rupa kampung pun. sobs sobs sobs jadik dgn ini aku tukar menu ni dgn nama Nasikk Goreng Bujang tra tang tang...sesuai la kowtt dgn rupa. sedih!!




bahan2 utk nasik goreng bujang saya..hahahaha
tengokk, ini je ade.. hentam je la. kita kena berjimat okehh


scramble kan egg ni dulu... mood rajin kn, so grg telur dulu.
kalu malas, selalunya campak je dlm nasi 


kentang, telur & ikan bilis yg telah digoreng..
giler buruk la ghoper ikan bilis aku kan.
xpe rupa buruk janji masuk perut licin!


setelah tumis, campak segala bahan yg ade. senang kan??
hanya org malas mcm aku je blh rasa feel
bila masak nasik goweng cm gini



tada...!!!!! ~~~` hehehehe finally ni la rupe nasik grg bujang tra tang tang
sedih nya? so letak kopok ikan & sos biar nampak selera ket ya.
huhuhu eh tapi sodap la jugak. habis yer.
well aku kan student jadi kena ada penjimatan. so masak ler.
biar makan yg simple2 & tak meriah, janji ade duet utk
SHOPPING hahahaha...







ok dah itu jer, nak siapkan asignment.... bubyee selamat malam! 




Saturday, 13 October 2012

PAGI SABTU YANG TAK BEST!


gerhhh tengok tajuk pun dah taw kan...huhuhu sakit aty, sakit mata, sakit perut semua ada. tensi ahkak okeh! ingt ary ni cuty xde class kan, nak ler bangun lewat2 sikit..lewat banyak ke. tapi?  hua hua hua 


akhirnya pagi sabtu aku terganggu oleh perut aku yang asyik nak ehem ehem jer. adoii apa kena pulak ni.. sungguh xbest & sungguh xsweet. cirit birit u ollss. memang menggangu ketenangan tidur. semua mimpi xde penamat, punca nya ni la. ngah sedap2 tido sambil dibuai mimpi indah tetiba tersedar sebab nya nak ter****k la pulokk. kacau betoii. buewkkkk hancus harapan ku!!


okeh meh kita bangun la..xde feel okeh tido kalu keadaan macam nih. nak berpesbukk la konon..tetiba teringat!!!!!!! OMG my asgmnet belum siap lagi.. jam 12pm jakg dah janji nak sent kat group leader. lagi sekali keindahan hari cuty diganggu! tensi tensi tensi  tsk tsk tsk. sebagai pelajar yg betnggungjawab maka aku siapkan kan la kerja asgment itu sambil sekejap2 ke toilet.. fuhh sangat2 tak selesa. ok akhirnya done. hehehe siap suda lega hati..bagusss nak bersenang lenang 
~~~ lalala ~~ 


macam dah xde apa nak buat kan? ehmmm nak buat apa lagi ya..sambung tdo la kan, syorgaa ase keje dah siap. boleh tido lena la. rasa nya episode mimpi baru nak start, kira kalu tengokk drama still in episode 1 or 2 la.. tup tup tup hp bunyikk... tritt tritt trittt *ye ye bunyik tepon cam tu. owhh sungguh berdrama hahaha 
my kazen call... adoiyaiii apakah ini? ade je yg mendisturb aku kan? aiyakkkk karate kang. bila dah bercakap fon mata kembali segar bugar, nak tido apa lagi nya kan?
huhuhuhu naseb naseb


bagi nak menggambarkan aku ni seorang anak dara yang rajin malash sebenarnya  jadi pergi la ke dapur ambik penyapu. nak sapu bilik ler konon. wahhh krisz hanna rajin nya ko. bukan rajin ya, tapi terpaksa, sampah dah penuh bilik, tahap kritikal dah. baru je sapu sekejap, tau ape jadik?? traaaaasddddkkkkkkkkkkkss *kesan bunyik hahaha
air pulak tumpah!!! shitttttttt bila pulak ade gelas kat sini. loqlaq la aku ni!! ye bagus menambah kan kerja untuk diri sendiri. mop pulakkk la..... 


apala naseb kan... semua benda tak jadi, semua spoill sgt2 hari nih. tENSION!! TERtekan la hoih!! sememangnya pagi sabtu yang tak best buat aku.
okeh dah aku malas nak buat apa2. jom kita update blog. lagi baek. alhamdulillah xde saper yg kacau. perut pun bagus je. terfikir sekejap.....apakah ini adalah sumpahan blog? sebab tak update ko pepagi ko sengaja kenakan tuan ko erk? hehehehe 


berharap semoga tengah hari sabtu, petang sabtu & malam sabtu yang indah & berjalan lancar serta dipermudahkan. amin......... 





mak dengan anak sama jer..


tadi pergi key el jumpa my mum....alhamdulillah terubat rindu kat mak. suke dapat cium2 mak. lepas la rindu, wpun dapat jumpe kejap je. ye la mak dtg xlama pun ade mesyuarat je pun, esok dah nak balik. so decide malam ni nak jumpa sambil2 tu boleh bgi baju yg beli hari tu  ala lupa nak snap gambor  disamping tayang my new handbag kat mak, niat nak bagi mak jelezz hahahaha. . gerhhh pangai huduh!!


neway thanks kat my fren ala saper lagi kan kalu tak diorang2 nie..si sya, aida, mei2 & bade. ye la diorg peneman aku. xde brani nya nk pergi sensorang okeh, tgah2 kota key el tu. jem bagai dgn jalan simpang sana simpang sini..seb baik de Bade, die la my GPS hahahaha


aku kan anak yang baik, so masa pergi tapaukan la satay ayam & satay daging..sedap!! terliur , xtahan ngan bau die weh. perghhhh terangkat la. tp kat diri sendiri xbeli pun. cam ne tu? dalam haty dah pasang niat, jap g cilokss la sebatang dua satay yg nak bagi kt my mum tu..hahahaha terukk nya anaks sapa le kan. ala rasa je pun. mak xmarah punya.


okeh dah nak pendekkan cita, ngantokk sangat dah ni.... masuk je bilik my mum, tau mak ckap pe.. "adik handbag baru kan? hehehe tangokk mak pun ade. baru beli tadi kat SOGO. cantikkan? sesuai x? mak pun handbag baru jugak taw ". adoiii sentap aku taw..suker tiru, owg beg baru, mak pun sama, eiii dah la cantikk. nah ambik ko, aku yg jelezzz.  tsk tsk tsk!!


okeh padan muka aku..masa sampai bukan main, cakap kt mak 'santekk tak'?... tengok2 handbag mak aku lagi vough. ok fine!! whatever tggu la nak kidnap beg tu. hihihi


kesimpulannya, mak ngan anak sama je...gila bag. gila shopping. jadik jgn salahkan aku kalu aku ni jenis yg agak boros sikit. eh bukan sikit la...bykk jugak! ikut sapa tu? hahahaha no komen



##psttt mak, nanti pinjam hanbag baru mak untuk pergi interbiuu erk? boleh la.... 


Friday, 12 October 2012

aku yang sangat BUSY




aiyakkk dah baper ary tak update my blog kan... so today nampaknya berkesempatan. bagus!! ary tu de baca mcm mana nak increase kn or ramaikan follower kat blog & salah satunya adalah wajib update tiap2 hari...tapi aku yg bloger baru cm ni???  huhuhuhu xdan la nak tiap2 ary.. xsempat u olls. bukan xnak or  malas. tapi masa yg tak mengizinkan patik..maap2.

 akan ku cuba untuk mengupdate setiap ary. so, lepas ni time mangement perlu direncanakan dgn tepat & padat. ewahhhh !!! 

seriously sgt2 busy..banyak keje melambak yg ternanti2 ni ha...welll mcm xtaw ini la kalu gaya suka menagguhkan kerja..hambekk padan muka aku!! meh aku senarai listkan apa la yg busy sgt kan sampai xsempat nk mengupdate or upload gambar. sila lihat & peratikan kebusyan seorang gadissss *gedikss yg bernama glamornya krisz hanna sibuk buat apa.!!

1. Sibuk menyiapkan assgment...next week kena presentation..tapi group aku satu haper xbuat ag. hehehe msg2 dasar pemalashh. bila nak sampai date mula kelam kabut kan. sebenarnya mende ni senang je...tap my lec tu complicated sgt. *salahkan lec pulak padahal pemalas.ampun hincik pensyarah. ye la tutorial pun nak present bagai, padahal 5markah je. present je xpe, ni siap nak suruhh kiterowg berlakon la, mengacara la..poning poning. kdg2 kan konpius, aku ni kelas pengurusan ke kelas seni persembahan. apakah itu? siapa nak jawab??? hahahaha

2. Sibuk menguruskan program kat kolej..adoii ni mmg pening sesangat, boleh bikin stress. kdg feed up dah aku nak buat2 semua kerja ni. tap bila memikirkan ini adalah tanggungjawab so relakan ajer. sedap kan aty, xpe u are in learning proses...just go on. gerhhhh bukan xsuka cuma keadaan sekarang berbeza. xseronok la bekerjasama dgn org yang xsekepala & tak sporting ni..bikin panas ade la..melambatkn dan menyusahkan kerja. wekkkk 

3. Sibuk attend meeting. well aku kan Presiden bg satu-satunya kelab kat kolej tu *bangga sekejap kah kah kah... KELAB SAHABAT.. mmg sentiasa bermeeting2 la. kdg aku sendiri pun xpaham apa itu meeting. dah terbiasa dah lali dah. kalu xmeeting ngn ahli club sendiri meeting dgn MPP (majlis perwakilan pelajar) xpun  meeting dgn lecterer. meeting pasal apa? aa mcm2 pasal la... sampai tak tau nak cari pasal apa dah. huhuhu

4. Sibuk berniaga on9 & promote my produk. sejak aku masuk semester baru ni, my bisnes agak terabai la. kesian!! habis lari duet aku. tensi ahkak taw!! so bgi mengembalikan poket2 ku yg langsing ni kepada gemukss seperti tuanya, kena la promote balik my produk. supaya org tak lupa... aaa saper berminat nak membeli brg2 PRINTING , PERFUME , TELUR MASIN, KORDIAL ROSEL & SABUN PENCUCI,,, meh contact ahkak yer. semua benda aku nk jual.. Jadikk tugas kowang utk membeli yer. plzzz support me!!

5. Sibuk on9 shopping..hahahaha sekarang mmg aku gila shopping. eh bukan sekarang jer, tapi dr dulu lag. cuma sekarang ni belian tu lebih sikit. xpaham aku. gelojoh tol bab2 membeli ni. aku kan boros, asal cantik semua nak beli. teruksss la. xtaw nak control cam ne. time nak beli bukan main lagi pilih, tapi bila dah bayar terus insaff. motif????? duett keluar huhuhuhu..tapii bila barang sampai, happy gler.. lagi skali xsedar! 

6. Sibuk bersenam tapi dalam bilik je la...tolong jgn gelakk okeh.. ala bersenam la sgt kan. ni semua hasil terpengaruh ngn my mum utk beli mesin urutan pecah lemak & penstabilan aliran darah.. ary2 tiap pagi & petang or malam. ni la kejer aku. atas mesin je la. entah pecah ke tidak lemak ni ha..makan je lebih, kdg2 je buat..tapi banyak tak buat la dari buat. hahahaha nasib mak aku tak taw kan. kalu takkk naya aku. tak pe mak, anakmu berjanji habis je busy2 semua ni...past akan ikut rutin utk buat avery day!! 

7. Sibuk buat2 sibuk..hahahaha sibuk itu je la kowt. yg lain normal la, pergi kelas....bali umah tdo , makan then pesbukkk, malam bergayut jer. tima kaseh la pada yg sudi call aku berejam2 setiap malam sehingga menjadikan aku seorang yg busy. puiiii hahahaha.. sekian sahaja list2 kebusyan aku. ~~~~~~~

disebabkan aku agak rajin ary ni, meh nak buat penutupan entry dgn gambar my new hanbag. seyess aku suka sangat!! sangat striking kaler die OREN babe. likee giler2. berbaloi - baloi. jom kita scroll





                                                                                      










~~~~~~~~~
lalalalala




















cakkkkk!!  gedikks sikit u olsss































ini la dia hanbag nya
























suker bangat !!
scrolll lagiii
sabor sabor




















)))))))))))) >>>>>>















finallay ini la die.... hehehehe sila puji !!

buy at sometime boutique...
lihat bag shj, abaikan orang yg demoksss itu.
SANtekss kan? sesuaii ngn ai u ollss
hahaha
byeee 
















Saturday, 6 October 2012

Murah tak semestinya tak cantik & tak bergaya.




setuju tak kalu cakap barang yang murah tu tak semestinya tak cantik & tak bergaya? dan yg mahal tu tak semestinya cantik & bergaya...hanya pada brand nya saja kan??....pada aku betul. depends pada kita bagaimana nak membuatkan benda tu nampak mahal. pndai2 la match kan dan yang paling penting kena pandai cari & survey harga. jangan la pakai hentam kromo je. main beli jer. survey tu penting. ye la tambah2 macam aku ni kan student, perlu lah bijak berbelanja. hehehe kadang2 kita tengok benda yang sama kat kedai berlainan dgn harga yang berbeza.kalu bijak mencari untung ler kita. itu pun kalu banyak masa & rajin. kalu tak ikut kome la. duit masing2 kan.. ye dok? 


hehehehe mesty pelik kan aku ni tengah bercerita pasal apa. ni nak habaq, tengah citer pasal kasut sebenarnya. biasala dapat beli kasut cantik & vouge  *aku je la yg rasa cm tu, korang xtaw la. tapi dgn harga yang murah. mesty la ko teruja kan? kualiti? ehmmm ok la kot. sebelum ni pun pernah beli kat situ jugak. tahan je, boleh je pakai sama je riwayat hidup kasut yg beli kat situ dgn yg kat bata & vinci. ok what?
yg penting cantik, murah, selesa & tahan lama. itu dah ckup buat aku.
x elok membazir beli kasut memahal tapi xselesa. pakainya tidak. 

meh cni nak tunjuk gambor kasut. tak nak bgitaw harga...cube korang tengok dulu then teka baper hengget
kasut ni. xplan pun nak beli kasut ni tapi dah terjumpa. serbu jo la. kedainya kat tesco puchong. bahagian pintu masuk, depan KEPSI. ala yg ade kedai kecik2 tu. haaa mesty dah boleh tgkap herga baper kan?
design die xla smua cantik. tengok ary la. kalu nasib ko baik ade yg cantik2. mcm ari ni.... ade yg berkenan di haty.



see? cantikkan kasut ni... rasa2 korang harga brapa?
cer teka.. jumpa kat ioi mall ritu design sama, kaler je lain ket &
 harga nya? RM69.00 Bezanya? cuma cop kat tapak tu la lain.
ala cop brand je pun... 





model tanpa bayaran merangkap tuan empunya kasut.
lawa je budak ni pakai.
kalu kecik sikit kasut ni. kompem meletopp!!
tap de probs nya, kaki budak ni KECIKK sesangat
habis saiz kecik dah tue..



sangat best,,, sesuai pakai ngn jeans
santeksss bangat!!
cuma RM15
PERCAYA?
kalu dah di kaki, xde nya org nak taw bp hrga kasut tu.
sarung je mesty cantik..ade ke org taw betapa murah nya
kasut itu??? hahaha

ini adelah my sandal..lagi murah !!
macam xpercaya..ok aku gtaw RM nya.
sandal ni hanya  RM10. MURAH kn??
hello murah sesangat!! kalu kat ioi mall ko boleh dapat harga cam ni?
jgn harap la..
semua sandal aku yg beli kat ioi harga kompem2 la
RM49.90 & above.




hehehe cantik kan? xla cantik sangat...tapi
suke! suke! suke!
sweet je colour die.
nampak je terus ambik.  RM10 xkn nak pk byk kali kowt.




ok dah tu jer...kalu berkenan boleh p tgok sndiri erk... tadi lepas magrib pergi lagi sekali ke tesco. means 2 kali la aku g tesco rini kan..hahahaha ala  bukan apa beli baju my mum salah saiz.. so pergi tukar la. nasib org butik nak, kalu tak memang ngamuk la aku kan! then lepas tu lalu kat kedai kasut tu, nampak pulak die bawak kuar kasut baru. banyak & cantikkk..  so, ape lagi sambarrr lagi satu!! hahahaha melayang lagi duettt naseb murah. so xheran sgt la..wahh berlagak. k tu je bubyee selamat malam. nk tdo esok kna bgun awal nk pergi UKM de forum pe tah...kul 5.30 am dah kena bangun. adoiii boleh ke ni? 

Fakta Sebenar Lelaki

meh nak share sikit tentang lelaki.... 



• 99.9% lelaki amat pandai masak kari…..tapi megi kari jerrrr.

• Lelaki kadang2 memang suka memasak….tapi amat malas nak
basuh periuk belanga serta pinggan mangkuk…

• Apabila lelaki memasak umpama sedang bertukang umah… bukan
main bising lagi.

• Adalah kebiasaan lelaki memasak tanpa memakai baju…pastu,
sambil isap rokok plak…

• Menu utama masakan lelaki adalah telur goreng, sardin, telur
goreng dan juga sardin. Tak ketinggalan jugak kicap masin…

• Jika seorang lelaki yg rajin memasak, anda akan dapati gas
masakan akan cepat habis, kerana lelaki memasak selalunya guna
api yg kuat…cepat sikit masak.

• Keadaan dapur rumah orang lelaki yang bersepah sepah adalah
satu pemandangan biasa yang mempunyai nilai artistiknya yang
tersendiri…

• Dan lelaki tidak akan merungut sekiranya masakan itu dimasak
oleh seorang lelaki..tetapi peng’komplen’ nombor satu jika
makanan itu di masak oleh wanita..

Antara sebab sebab lelaki memasak:
• Malas nak pegi kedai
• Hampir hampir pokai
• Nak menghabiskan stock makanan yang dah nak expired
• Mental theraphy
• Konon konon nak practice…nanti buleh amik hati pasangan
• Buang tebiat…

Walaupun begitu, chef chef terkemuka dunia masih terdiri daripada
kaum lelaki..

betul x?? korang setuju 

Friday, 5 October 2012

SEMUA TAK ADE! apa kes?


saat menyusahkan..........


alamak macam mana ni ? jap lagi ade claszz tapi kat umah skg ni air xde. apa pasal ntah. adoii time ni jugak la nak buat hal!! xfaham la apa masalah kat umah aku ni. pagi tadi tersedar dr tidow, sebab panas. rupa2 nya xde letrik. kipas benti kan, kompem2 la xde letrik la tu. then decide tdo balik la. tersedar lagi skali pulak sbbnya nak terken****. bukak je paip tgok air pulak tak de. ehh apa kes ni ha? semua tak de. naseb belum buang lagi. haishh kalu tak naya, terpaksa la pergi dapur carik air mineral.

oiii management, kot ye pun nak sekat ke, nak repair ke apa ker, boleh tak bgitaw dulu ke memo ke?? cakap le supaya boleh buat persediaan. ni tak, on de spot semua xde. tensi taw. xkan nak pergi class xmandi? ni haa nk gosok gigi pun xcukup air. huhuhuhuhu malang sungguh!! 

ok dah ler, xdan nk bebel panjang2. dah lewat jap g ade class. nak pergi hostel, tumpang mandi &  tumpang  buang la segala apa yg ada. hahahaha ok byeee.

Thursday, 4 October 2012

makan lagi..@Flaming steamboat


Seperti yang digembar gemburkan semalam adalah hary kegembiraan buat aku & de gang. sebab? ye la akhirnya tercapai hasrat kiterowg nak makan steamboat. eh, mcm la sebelum ni xpernah makan kan? xpe2 gembira adalah perkara yang baik. jadi tiada masalah. well entry kali ni adalah pasal makan-makan. so banyak ler gambor yg akan diupload yer. semalam aku ngn member2 kolej, ehmm kalu dah kt puchong ni, nak keluar ngan saper ag kalu bukan dengan mereka2 ini. dgn diorang je la, hahahaha aikk mengeluh macam jemu je kan asyik kuar sama2. mampus aku kalu diorang baca. eh mana ade jemu, bahkan menunjukkan lagi keeratan kami. kan kan kan *cover kuang kuang kuang. kiterowg g makan steamboat. nama kedai nya flaming steamboat betul2 sebelah sunway pyramid. mmg tempat ni femes pun. ramai yang taw kan.

Xtually dah lama plan nak pergi sini, tapi byk je halangan. ade je la kekangan nya. so, aku yg mmg dah lama mengidam membuat decision utk pergi on de spot. so lepas class trus pergi. biasala kalu bab makan2 mmg aku la yg sibuk2 kan. kalu aku x nyibuk mesty xjadi punya. kan kan kan sila akui ye kengkawan chewahhhhh ye la, baik pergi unplan, baru jadi, drpd plan lama2 tapi xjadi pergi langsung? jadi aku gunakan kuasa ultraman *dasar makan terlampau  untuk mempengaruhi my member2 pergi  jugak on dat time. hahahaha akhirnya...mereka......................... 

so, semalam kiterowg pergi 2 keta la, dalam 11 org cam tu. eh ye la kan 11? lupa nak kira la padahal aku yg reserve kan tempat ho ho ho. nak ikot ramai yg nak joink skali, tp tu la macam aku cakap byk je halangan nya.. sorang tu ade class smpai senja, sorang lagi nk hantar keta g bengkel, lagi soang nk sign agreement pe tah, pastu yg xde pitis *money ler. so yg xdak apa2 halangan ni ja la yg pergi kan. xpe aku kan ada, aku akan makan bahagian2 korang tu. jangan ko risau kwn2. bukan xnak tunggu korang yer. xpe, biar aku n de gang makan dulu, 2nd time kita pergi sama2 ya.  ok?

okeh meh la kita layan gambar2 time aku & de gang bersuka ria menikmati makanan tanpa had & sempadan. eh tapi sebelum tu sila sediakan tisu...utk lap air liur, comfirm meleleh air liur korang berjela2  tgokkk nanty. xcaya jom!!


sebelum makan, kita ambik gambor dulu

penuh meja pinggan. *makanan

yer kita mulakan..!! aku duduk ujung skali.
dok betul2 depan periuk. hahahaha
bijak kan? 

pergi mana2 kalu ade budak baju merah & tudung coklat tu untung.
naseb la, diorang la yg tlg aku serve. ambik makanan, ambik air.
bagus kan? aku kan ahkak2, bia je adik2 layan. hahahaha
teruksss taw

kat flaming ni yg menspoilkan aku ade lah air. langsung xbest.
hello, aku bayar mahal2 ko bagi air murah je? eiii xpatot la.
ade air yg rasa x macam air pun ade. hampeh !!

eh, gmbar tak tersusun. pedulikan!
ini drebar. jgn percaya la. die ni suka action yg lebih2.
sila ignore kan dis pic.
tp naseb ade dia kan, hehe kalu tak mmg xjadi, xcukup keta lor.

tu dia...makanan2, syorga rasa!

bebola. macam2 jenis ade. ade dekat lebih 20 jnis. ke lebih?
tapi aku xminat la. makan 4 ketul je kowt. xminat la.
sasaran aku adelah KETAMS & PRAWN
baru ade classs

makan lagi....jemput2

teruks la ko jejai. buruk gilerz ko. aku xpe, dimaaf sbb candid.
ko tu...to muchhh punya act k.

miera, lini(tudung biru). kuning si eida. sonok makan2 dgn diorang.
geng aku la, makan2 no 1 hahaha

mei- selera makan kan

suka buat aksi yang susah aku nk caption kan.
menginsafi dapat makan ker diks?

ayam pangang ke ayam madu tah. aku xsentuh pun.
sebab? aku cari ketam n udang hahaha
eh silap aku rasa la seketul. ayam ape tah.
bkn ayam panggang la.
hello, seketul tu boleh pgl rasa ker?

dialog rekaan
lini: eh lepas ni kita ambik lagi ya. ambik byk lagi.
miera: semua yg ada kita ambik
hahahahaha 

bila tengok gambar, ehmmm sedap nya. nak!!
Tu la semalam xgatal nak makan. rugi, xmkn ni.
kenyang la aku bantai baper kilo tah udang. *over ayat guna kilo 
xde haty nak makan menda lain.

tengok, org lain time camera, benti elok je makan... sbb nak senyum,
control2 ayu kan.
aku?
xde maknanya...

alololololo mei mei memang penggemar bebola

cantik kan diorang? bersih je kulit.
mei2 ni aku tgok muka macam tak pakai bedak.
tapi tengok muka die la paling cantik, paling mulus.
geram taw. u pakai apa mei?
ekin si baju hijau, comel die dgn tahi lalat.
kalu aku laki, 2 2 aku ngorat haishhhh 

selingan..hehehehe
cer teka menda ni  seperti apa?
aku n de gang anggap pic ini sedikit Lucah.
xmo cakap. sendirik pk ya 

wallaweh, marvelous la wages dia.
ni aku makan banyak. sampai skunk terngidam2 lagi.

aku & ketam...memang xdapat dipisahkan.

ok time ni aku yakin...bergosssippp.
aku yakin kalu muka si sya (tudung coklat) tu macam tu, ade la tu.

time ni nak dekat2 full dah..tapi sumbat lagi.
si jejai ni  tetiba die spoil la...
tengah mkn2 boleh die sakit gigi..so diam je la. ayik minum air suam.
pastu bermanja suruh aku kupaskan kulit udang.
gerhhhh sabor je la.

semua sisa je atas meja tu...tggu makanan turun perut,
lepas ni 2nd round lak...eh xde la,,,, tamat la cita.
masa untuk balik dah. dah lewat dah. semua xmagrib lagi kan.
gpun si jejai kan ade appoiment ngn client.
so kna balik awal la.
busy mengalahkan menteri PEngangkutan la ko ni!!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...