Followers

Wednesday, 6 February 2013

Nak Bela Kucing



Assalamualaikum dan salam hari rabu everyone....

korang buat apa? dah lunch ker? menu apa? mesty sedap kan? ishh nyibuk jer kan? no no bukan nyibuk tapi concern okeh. i lurve my readers, so opkos i care about them. rite? rite? ceaaa ini semua poyo!!

maybe today adelah hari berkasih sayang buat aku kot. tetiba jer kepingin!! teringin sesangat, nak bela kucing. nak bela kucing *sambil hentak kaki

dulu ade bela kucing, tapi sebab aku futher study kan, susah la tak de saper nak kesah bab kucing ni. so kasik2 orang la. sekor pun tak de dah. sedih taw. now, dah habis & stay almost time kat umah. keinginan tu datang balik.

kebetulan kat umah my granny ade kucing dah beranak. tunggu besar sikit la. baru ambik bawak balik umah.
biar die lepas nyusu ibu dulu. baru sehat. hehehehe

tapi kucing kampung je la. tak de gebu2 salut muka. kalau boleh nak ler jugak kucing yang gebu2, bulu lebat tu ha. nak kena beli la. bukan tak nak beli tapi dah serik dah bela yang mahal2 ni. sekali terlepas, memang tak de harapan la. hilang! orang ambik!  dah biasa kena cam ni. 

ehmmm, korang ade suggestion tak? kat mana nak beli kucing yang murah2? kat area kedah or perlis la tapi.
nampak gaya kena tanya Hincik Google la kan.

ke korang baik haty? mana la taw, ade kucing kat umah nak kasik aku FOC? hehehehehe eh kalu betul bagitaw aku taw. nak nak nak <*__*>

rindu la nak cium2 kucing, nak main2, nak garu2 kan dagu! hommei hommei la.
ade kcuing tak de la bosank sangat kat umah. ade la peneman nak bercakap ngan aku. hahahaha

Kucing Kucing Kucing

meaw~~ meow~~ meaw~~ meow~~



17 comments:

  1. Kila ade 2 ekor anak kucing kat rumah....
    awak nak tak? sebab kami ade 5 ekor lg yang dewasa

    ReplyDelete
  2. teringin gk nk bela tp susah nnti kalau xde kat umah ..xde org nk tlg tgkkan

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. KIKI LALA : kalu rumah kiter dekat comfirm dah pergi ambik.. neway tahnks ya

      LUQMAN : tu pun masalah gak tu.

      BUNDA : salam bunda....

      Delete
  4. Caiyuk! Semoga berjaya jumpa kucing yang diidam-idamkan..

    ReplyDelete
  5. mahu juga pelihara tapi apartment tidak dibenarkan pelihara haiwan

    VISIT CERITA SENANG

    ReplyDelete
  6. Saya dulu ada kucing, tido sama2... Kalau kita latih dia, dia akan pandai buat perkara simple2 :)

    ReplyDelete
  7. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. WAIMAN TAQWA : Thanks waiman...

      NAZREEN WAI : OOO kat apartment tak leh yer? kena letak sangkar la. biar kat dalam umah je. xpe kott

      AMER AKAT : WSALAM... thanks, silakan follow.salam perkenalan ya, keep in touch ya.

      Delete
  8. dulu memang suka kucing tapi sejak ade anak ni susah kalau bela kucing...budak2 sensitif dgn bulu kucing

    ReplyDelete
  9. menariik artikelnya salam kenal yaa :D

    ReplyDelete
  10. bela lah kucing scottish breed :D

    ReplyDelete
  11. aku ader bnyak kucing., tp sumer kucing kampung la., klu bekenan bleh la amik wat koleksi., nk amik sumer pon bleh

    ReplyDelete
    Replies
    1. LYNDA LYN : kalu ade baby tak yah la bela lynda. bahaya lak nanty kan.. tggu anak besar yer hehehe

      Kids PARTY : thankss salam kenal jugakk

      MISS CHILLAX : Kucing apa tu? tak pernah dgr pun. kena google nih.

      ZUHDI SANUSI : RUMAH kat ne? kalu dekat boleh la... hehehe sumer baek haty, suker nya

      Delete
  12. Terima kasih atas sharenya sob. Sangat bermanfaat banget. Ni ada ku kasih info tentang Menghilangkan Bau Mulut Silahkan mampir ke link http://manajemenemosi.blogspot.com/2013/01/Menghilangkan-bau-mulut.html.

    ReplyDelete
  13. Terima kasih atas sharenya ya. Good share and good blog. Sangat bermanfaat banget. Ni ada ku kasih info tentang Menghilangkan Bau Mulut Silahkan mampir ke link http://manajemenemosi.blogspot.com/2013/01/Menghilangkan-bau-mulut.html.

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum,,,
    Perpustakaan Online Materi Tarbiyah berisi 400 lebih Materi Tarbiyah dalam berbagai Kategori, semuanya Siap Anda Download, kapanpun dan dimanapun.
    Anda akan mendapatkan tambahan bahan pelengkap untuk Dakwah Anda.
    http://www.tarbiyah-online.com/?id=ahmad.ishari
    ikut gabung n pelajari selengkapnya ya,,
    semoga bermanfaat 

    ReplyDelete

Assalamualaikum & salam sayang
Sila tinggal kan komen anda
Kalau suka sila Like
-thanks singgah sini, jemput datang lagi yer.
mmuaacksss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...