Followers

Tuesday, 5 February 2013

Rehatkan minda Lapangkan dada


Assalamualaikum

Sesibuk mana pun aktiviti seharian, perlukan jugak masa untuk social life diri sendiri. kena ade jugak masa untuk berhappy2 dengan kengkawans. betul tak? baru la hidup tak ditemani dengan stres je memanjang.

aku adalah seorang penganggur terhormat.tak de la lama sangat jadik penganggur. baru nak masuk 3 minggu. itu dah dipanggil penganggur ker? hihihi aku ni jenis orang yang cepat risau dan fikir macam2. 

so habis je final exam ary tu, terus kelam kelibut & work hard aply kejer mana yang patot. bukan apa, tengok ramai kengkawan yang menganggur, jadik aku ambil langkah awal. yang penting de usaha. semoga ade rezeki la lan. mudah-mudahan dipercepatkan dapat kejer.

seriously tak rety la dok umah sesajer. rasa borink & tak bersemangat. so sambil2 tu aku teruskan my online business. alhamdulillah semakin mendapat permintaan. eh cerita aku sebenarnya lain ni, tapi dah lari ke tajuk lain. apa kes nie? sorry sorry sorry melalut dah. eh alang-alang dah bercerita kan, kalu korang terasa nak support my busines just klik sini taw... tengok ler, memacam aku jual. PERFUME, DIGITAL PRINTING (magic mug and others), soft toys, body mist etc. visit taw!!

berbalik pada tajuk utama hehehehehe disebabakan nak rehatkan minda lapangkan dada, maka terjadilah hang out nie. main bowling, makan-makan sambil lepak2, bercuty just one nyte kat kolam air panas. okay ler tue, lega rasa. boleh rest walaupun kejap. rasa terbuka sekejap. 


adilla... kawan time form 4 until now.. thankss ya, plan ini dating. hehehe
enjoy!!

ceaaaaaa aku!! macam terer. selalu skor longkang je. 

annie & ayu

We are always together...

A few days lepas kuar ari tu, tetiba drastic plan by my fren Yann. katanya nak pergi jenjalan kat Baling. semua orang terkedu bila si Yan ni cakap nak g Baling. ntah apa ade kat sana kan. tapi kiter owang layan kan je la. die kalu dah nak pergi tu, tetap nak pergi jugak. but,,,,,,, ok what. walaupun sepanjang jalan hutan sini sana, jalan bengakng bengkok tapi have fun jugak. rupanya die nak g ladang anggur. 

sampai sana lebih kurang jam 3pm.. tengah2 panas la melawat
masuk ladang anggur ni.panas ya ampun. bayang kan la, g kebun
time matahari terpacak kat kepala.
tak tahan!!! 

pergi berempat sebenarnya...  ayu, me, yann & busyro.
time kat sini teduh la sikit. sebab ade bumbung kan.

Grape!! tak de la geram sangat tengok,
 masa kiterowang pergi ni bukan musim sangat la.
buah pun tak besar mana. tak banyak macam last month kata org kat situ.
kalu pergi sini boleh la beli buah grape fresh dari ladang. tapi mahal la sikit
1KG RM50. perghhhhhhhh mahal nak mam!!!

ade lorong2 kecil untuk laluan pelawat.
masuk sini kena bayar taw. RM4 seorang.
luas ladang nie. tak larat nak visit semua. penat plus panas.
memang tak kosa la akuorang pergi petang kiterowg pergi tengah hari.
 memang cantik sangat la.

penat berjalan cari tempat ade kipas.
then posing. penting tue.. muker berlengas giler kowt.

one more thing, ladang anggur ni berdekatan dengan tasik lombong yer.
eh ke empangan tah. tak pasti la.
kalu petang2 best, ramai orang dtg memancing sini.
macam syokk je nak dating kat sini.. hehehehehe 

around 4.30 pm gerak ke kolam air panas
Ulu Legong, Baling
giler lah tak kan mandi time cam ni kan.
so cari challet tu, tapi....................challet full. 
time nie sumer dah risau, mana la nak tido kan malam ni. naseb baik ade homestay... banyak! ambil yang sebelah dengan kolam la. dekat sikit. bernasib baik jugak la dapat yang ade aircond , dekat, murah & bilik pun best. ok la RM80 untuk 1 malam include breakfast. katil queen & single. okay sangat dah tue...

tada,,,,,,,,,,,,,,,,,,, homestay mak cik Hamidah.
janji ade tempat tido. pengajaran, lain kali book!!
mati2 ingat tak de orang la, bukan cuty sekolah pun. tak sangka full.
setiap masa full,  so memang kena booking awal2.


dalam kolam air panas...
panas, tapi sedap je rasa. relax sungguh.
berpeluh2 bila naik. 

ini semua poyo!!!!!

eh lupa nak cakap. nak masuk kolam air panas ulu legong, Baling ni
kena bayar taw. RM6 untuk dewasa. kanak2 tak ingat lak berapa rm.
dibuka 7 hari seminggu & 24jam.
anytime jer. tapi kalu menginap kat challet yang disediakan, tak payah bayar la.

pergi mandi malam tu dalam pukul 8.30pm sampai ler pukul 11.45 pm jer. tak tahan sangat dah. panas & ngantok. balik bilik terus tido. kul 10am baru masing2 tersedar sebab nya LAPAR! Muahahahaha
bukak pintu tengok ade breakfast kat atas meja.  wahhhh tersenyum masing-masing. 
semua malas nak kuar carik makan kan. 

nasik lemak & air tea o panas.
lepas berehat-rehat jap sambil berkemas apa yang patot then gerak balik umah. sekejap je dapat berehat2 kan. tak kisah la janji ade jugak masa untuk jenjalan if one day jer.

 belum pun sempat kuar dari check out, memasing dah plan next holiday nak g mana. hantu berjalan betoi semua orang. aku je la engkos nya kurang. well penganggur kan. nasib ade my mum. hahahahaha so next holiday kiterowang untuk bulan mac & april adelah GENTING & PENANG. 

apa yang kelakar, memasing dalam keta sama2 wish hope nanty bila kawen, akan  dapat husband yang suka jenjalan dan tak kedekut. kah kah kah kah hope so la kan!! amin amin amin.



3 comments:

  1. dah lme x men bowling..huhu..eh..jeles betul korang mandi air panas..huhu

    ReplyDelete
  2. luqman : nanty cuty ajak member2 keluar ya. hangout sesama, boleh ler main bowling ker mandi kolam air panas ker.

    ReplyDelete

Assalamualaikum & salam sayang
Sila tinggal kan komen anda
Kalau suka sila Like
-thanks singgah sini, jemput datang lagi yer.
mmuaacksss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...