Followers

Sunday, 7 April 2013

Mimpi tentang Pak Belang!



Assalamualaikum....

Dulu masa kekecik mak salu cakap., sebelum masuk tido mesty cuci kaki dulu. takut nanty mimpi yang bebukan. mimpin hantu la. takot punya pasal, nak tido, wajib cuci kaki. huhuhuhu

Tapi bila dah besar ni, benda tu dah memang kewajipan pun kan. nak kata tak pernah mimpi buruk tu, bohong la kan. pernah kot. walaupun cuci kaki, mimpi buruk tetap datang. mainan tidur kan. ehmmm...

Dah alang2 bercerita pasal mimpi buruk ni, nak la share mimpi buruk aku semalam yang lepas. menakutkan dan curious gila fikir naper la mimpi cam ni. apa maksudnya. tau tak mimpi pasal apa? 
mimpi pasal HARIMAU! 

Menakutkan!  ade la sekor or dua ekor harimau datang berkeliaran masuk kat suatu kampung. dia tak de la nak serang orang, cuma harimau tu datang macam memerhaty jer, tapi still menakutkan semua orang especially aku. dan apa jadi lepas tu, aku dah tak ingat. seyesly. 

So sampai sekarang tertanya2 apa la maksud mimpi tu kan. nama pun mimpi HARIMAU. macam sesuatu yang membahayakan. risau pun ade gak. kebiasaan yang dibuat kalu nak taw something, refer jer ngan Mr. Google. dan hasilnya adelah ini... agak2 mana satu la kan tafsiran mimpi aku ni.....

"Jika anda bermimpi melihat harimau bertanda peringatan untuk anda agar jangan sangsi dan bimbang, ada kemajuan selama anda dalam mengajukan lamaran kerja. Tapi bila mimpi diburu harimau, bertanda ada orang yang berniat jahat kepada anda."

tapi mimpi tu permainan tidur, aku tak de lah percaya sangat pun.  kalau la betul apa tafsiran mimpi tu kata kan aku mohon perlindungan dari Allah S.W.T..
jauhkanlah aku dan seluruh kaum keluarga ku daripada perkara yang munafik 
dan perkara yang tidak elok berlaku.
amin amin amin

 
x

16 comments:

  1. salam kenal ya..
    follback ya..

    http://portwarta.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. saya suka...dah follow juga...salam perkenalan dan salam ukhwah..entry yang menarik sentiasa dinanti... ^_^ peace

    ReplyDelete
  3. Blog yang awesome:)
    saya dah follow blog nhe dan jangan lupa follow balik yerr :)
    Terima kasih~salam ukhuwah
    www.kamarularnizam.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Salam sister..jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley utk melihat shawl dan tudung dari HV collection. Promosi sempena pembukaan blog ini sedang diadakan sehingga 30 mei 2013. Stok terhad. Jangan lupa follow ye..

    Terima kasih.
    ~Hijab valley~
    http://hijab-valley.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. salam . hai blogger cute . saya follow sambil singgah blog awak . follow me back?

    ReplyDelete
  6. info menarik,makasih atas infonya

    ReplyDelete
  7. Nice blog..do visit my website..
    www.zurieka.com

    ReplyDelete
  8. nice blog. visit mine :)
    langitdanmatahari.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. salam perkenalan
    done follow

    ReplyDelete
  10. datang nak follow!

    bleh mintak tolong x.. like gambar kt bawah ni.. tq so much !

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=458144687607714&set=a.444036535685196.1073741829.442947302460786&type=1&ref=nf

    ReplyDelete
  11. kite pun penah mimpi camgini..siap rimau tu nak kejar kite..huhu

    ReplyDelete

Assalamualaikum & salam sayang
Sila tinggal kan komen anda
Kalau suka sila Like
-thanks singgah sini, jemput datang lagi yer.
mmuaacksss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...